Tartalomjegyzék

Az  elmúlt  hetek  egyre jobban kibontakozódó hazai génszennyezési botránya kapcsán  már több ezer hektár kukoricát és szóját kellett megsemmisíteni, s ennek  következtében több mint egymilliárd forintnyi kár érte a gazdákat és országunk  mezőgazdaságát.

Az eset  kapcsán  a  környezetvédő szervezetek továbbra  is  a  zéró  tolerancia  szigorú  alkalmazását sürgetik, valamint a jövőben  hasonló  esetek  elkerülése érdekében a vetőmagok és a takarmányok területén az önrendelkezéshez vezető stratégiai programok beindítását.


Alábbiakban ez ügyben az Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület (ETK), a  Greenpeace  Magyarország,  a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ), a Szövetség   az  Élő  Tiszáért  Egyesület  (SZÖVET)  és  a  Védegylet  közös Állásfoglalását olvashatják.

 

További információ:

Fidrich Róbert, programfelelős, MTVSZ, tel: (1) 216-7297, mobil: 70-2-715-715, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csonka Martina kommunikációs asszisztens, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,tel.: 216-7297,06-70-940-5975