Miért is? Mindenkinek joga van egy kis természethez. Azt szeretnénk, ha gyermekeink olyan lakókörnyezetben nőnének fel, ahol mindennapos élmény a madárdal, a vadvirág, az erdő. Sok szeretettel fogadjuk az Ön adója 1%-ának felajánlását – a velünk élő természetért!

 

 

 

 

1% - A velünk élő természetért!

Sok szeretettel fogadjuk az Ön adója 1%-ának felajánlását – a velünk élő természetért!

Adószámunk: 19214555-1-15

 

Miért is? Mindenkinek joga van egy kis természethez. Azt szeretnénk, ha gyermekeink olyan lakókörnyezetben nőnének fel, ahol mindennapos élmény a madárdal, a vadvirág, az erdő.

Egyesületünk évek óta dolgozik Nyíregyháza és környékének természeti értékeiért. Az önök 1%-os adófelajánlásának segítségével működtetjük www.sostoierdo.hu honlapunkat, ennek segítségével távolítottunk el 145 zsáknyi szemetet a Sóstói-erdőből, működtettük az erdőpásztor-programot, helyeztünk el madár- és denevérodúkat, óriás madáretetőt, s mértük fel az erdő lepkefaunáját. 2011-ben komoly figyelmet fordítottunk a Bokortanyák térségére is: nagy sikerű természetvédelmi kiadványt és látványtérképet készítettünk a térségről, ami hónapok alatt elfogyott. Egyesületünk látja el az Oláh-rét Természetvédelmi Terület természetvédelmi kezelői feladatait. Nyíregyháza és a megye természetvédelmi problémáival rendszeresen foglalkozunk Süvöltő című színes folyóiratunkban.

 

2012-től erdőpásztor-programunk folytatása mellett – szeretnénk elindítani „házi természetvédelem” kampányunkat mellyel a városi környezetbe igyekszünk minél több természetet belopni. Terveink szerint tehát lesz városi odú- és etetőkészítési akció, házi természetvédelmi kiadvány, lepkék éjszakája rendezvény, szemétszedés Nyíregyháza természeti területein, Sóstói-erdő társasjáték, közös önkéntes akciók a Sóstói-erdőben, sok-sok természetvédelmi információ a Süvöltőben, és így tovább.

Ha úgy érzi, szükség van a munkánkra, tiszteljen meg adója 1%-ával.

Köszönjük a bizalmat! Igyekszünk megdolgozni érte.

Adószámunk: 19214555-2-15

Számlaszámunk: Szabolcs Takarékszövetkezet 68800109-11076302