Átalakulóban az agrár-támogatási rendszer, a gazdálkodóknak egyre több új fogalommal, előírással kell megismerkedniük, azonban gyakran nem látják, hogy milyen okok indították el ezeket a változásokat, miért váltak ennyire fontossá a természetvédelmi szempontok a támogatási rendszerben. Akik gazdálkodásból élnek, olykor gondolhatják, hogy természeti értékeink lassan fontosabbak, mint az ember. Ezzel szemben a valóság az, hogy a természetes ill. természet közeli élőhelyeknek és az ezeken a területeken élő élőlényeknek a sorsa össze van kapcsolva az ember sorsával.

Mindez azt jelenti, hogy nem a természetet kell védeni az embertől, hanem olyan gazdálkodási forma kialakítása szükséges, melyben a gazdálkodás mellett a táj fennmaradását biztosító kezelések is helyt kapnak és jövedelmezővé válnak, akár haszonvételeik útján, akár közvetlenül ökológiai szolgáltatások ellentételezéseként.

Ez a gazdálkodási forma a tájgazdálkodás, amelynek a megértése nem csak a támogatások kihasználása miatt fontos, hanem unokáink jövőbeli megélhetésének is az egyetlen lehetősége.

A tájgazdálkodás megismerése érdekében az E-misszió Egyesület, mint főpályázó, az Inspi-Ráció Egyesület, mint szervező és a Polyán Egyesület, mint helyi civil partner tájgazdálkodási képzést szervez

A képzés előadója: Dr. Molnár Géza tájgazdálkodási szakértő

Időtartam: 2010. április 14. 17-19 óra

Helyszín: Mikóháza Gyöngyösbokréta Közösségi Ház

A képzésről bővebb információ kapható Vágvölgyi Gusztáv telefonszámán: +36 20 97 50 171

Tisztelettel:

Vágvölgyi Gusztáv

szervező