Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület helyi termék felmérést végez Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egész területén, melynek keretében szeretnénk összegyűjteni az itt előállított termékeket, javítóműhelyeket. Egyesületünk az elmúlt években több alkalommal jelentetett már meg különböző kiadványokat biotermelőkről, helyi gazdaságokról, kézművesekről, javítóműhelyekről (Ezer Mester, Biopiac, Terítéken). Ezúttal egy olyan kiadvány készítésére készülünk, melyben mindezek megtalálhatóak felfrissítve, kibővítve.

A településeken sorra szűnnek meg a minőségi, hagyományos, házi termékeket előállító kistermelők, kisüzemek, az a vásárlókör pedig, aki szeretne hozzájutni helyi, megbízható áruhoz, nem biztos, hogy rábukkan. A megjelenő füzettel segíteni szeretnénk a kistermelőknek, gazdáknak, iparosoknak a talpon maradásban, a lakosságnak pedig abban, hogy megtalálják őket.

Várjuk a javítóműhelyek, kézművesek, bio és nem bio gazdaságok, hagyományos helyi termék készítők jelentkezését. Adatlap honlapunkról letölthető, illetve irodánkból kérhető.

Jelentkezési határidő: 2009. augusztus 19. (szerda).  A kiadványba kerülés ingyenes!

További információ és jelentkezés:
Kolos Lívia,
E-misszió Egyesület,
4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.,
tel./fax: 42/423-818,
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programot a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatja.