Tartalomjegyzék

 

Egy fényesebb jövőért! - Napos Napok Magyarországon

Felhívás

Napenergiát népszerűsítő rendezvények szervezésére

Az Európai Solar Days egy olyan, több európai államra kiterjedő nemzetközi kampány, mely mind az Európai Unió, mind pedig a nemzetközi napenergia szövetség támogatását bírja. Ebben a 2011 és 13 között zajló, három éven át tartó európai együttműködésben 17 partnerország vesz részt, a magyarországi partner a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (Kötháló). A Kötháló minden évben május 5-12 között szervezi meg Magyarországon az Európai Solar Days-hez kapcsolódó programsorozatot.

A kampány célja, hogy felhívjuk a magyar lakosság figyelmét a napenergia előnyeire, a benne rejlő lehetőségekre, valamint ezek környezettudatos hasznosíthatóságára. A Kötháló lehetőséget kínál a köz-, a magán- és a civil szféra mindazon résztvevője számára, akik aktívan részt kívánnak venni ebben a napenergia népszerűsítését célzó kampányban. Kérjük, segítségünkkel és saját partnereivel együttműködve szervezzen programokat a magyarországi Napos Napok keretében!

A kampányhoz azoknak a szervezeteknek, önkormányzatoknak, cégeknek, oktatási intézményeknek a csatlakozását várjuk, akik fontosnak tartják a napenergiában rejlő lehetőségek minél szélesebb körű elterjesztését, és ismeretségi köreik aktivizálásával hozzájárulnak a kampány kiszélesítéséhez.

A kampány programja nincs megszabva, keretében bármilyen rendezvény, esemény megszervezésre kerülhet, amely megfelel a kampány célkitűzésének.

A Kötháló és tagszervezetei örömmel állnak a szervezők rendelkezésére bármilyen, a programok szervezésével, kivitelezésével és népszerűsítésével kapcsolatos kérdést, problémát illetően. Hogy megkönnyítsük a szervezők munkáját (önkormányzatok, a szakmabeliek, a civil szervezetek és közintézményeket), szervezési ötletekkel, útmutatókkal látjuk el, kommunikációs és sajtó csomagot biztosítunk számukra.

 

Hogyan lehet csatlakozni a kampányhoz?

1.  Keresse fel a kampány honlapját: www.naposnapok.hu

2.  Regisztrálja a szervezendő helyi eseményt

3.  Kérjen ingyenes kommunikációs csomagot

 

További szervezési és kommunikációs ötleteket a kampány honlapján talál.

A Napos Napok hazai és európai csapata a kampány teljes ideje alatt rendelkezésére áll: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06/70/236-6618, www.naposnapok.hu

A magyarországi Napos Napok elektronikus Hírlevélre itt iratkozhat fel: www.naposnapok.hu

Az Európai Solar Days hírlevélre itt iratkozhat fel: www.solardays.eu

 

Helyi Környezeti Tanácsadó Irodák elérhetőségei: http://naposnapok.hu/index.php/partnerek