A Széna tér lakossága egyöntetűen elutasította a park egy részének beépítését az erről szóló fórumon. A városháza megjelent képviselői is határozottan a zöldfelület megtartása mellett álltak ki.

 

Február 10-én kora este mintegy 100 érdeklődő jelent meg azon a fórumon, ahol a nyíregyházi Széna tér parkjára tervezett beépítés volt a téma. A beruházó képviselőjének rövid ismertetője után hamar kiderült, hogy a környéken lakók egyike számára sem elfogadható, hogy a kicsiny, de az itt élők számára annál drágább park területe csökkenjen.

A beruházó ugyan több ígéretet meglebegtetett: 20 új munkahely, a kivágandó fákat pótolják, az új épület tetejét műfűvel borítják, aminek révén "az elvesztett zöldterület jelentős részét a lakóközösség látványban >> visszakapja <<", illetve (nem teljesen érthető összefüggésben a tervezett épület távhő-fűtésével kapcsolatban) a távhő árának csökkenése is szóba került.

A jelenlevőket az ígéretek szemlátomást nem győzték meg (biztosan emlékeztek arra, hogy a SZÉSE-pálya beépítése kapcsán ígért új közpark és sportpálya sem valósult meg!). Mint többen is kifejezték: sokkal fontosabb számukra a zöldterület, a fák, az egészség - mint egy újabb áruház a környéken.

Különösen érdekes momentuma a történetnek, hogy mint kiderült: annak ellenére, hogy a terület önkormányzati tulajdonú közpark, melyre a rendezési terv értelmében beépítési tilalom vonatkozik - a beruházó korábban érdemben nem egyeztetett a városvezetéssel az ügyben, sőt: a fórumra sem hívták meg az önkormányzat és a városháza illetékeseit. Szerencsére a lakosok aktivitása folytán értesült a dologról, és megjelent a fórumon a városi főépítész, a helyi önkormányzati képviselő, és a polgármesteri hivatal munkatársa is. Ők teljesen egyöntetűen állást foglaltak a park megtartása mellett, sőt: annak fejlesztését, további fákkal való beültetését is előirányozták!

Tehát a park marad. Köszönjük a lakosságnak és a városvezetésnek a valódi értékek melletti határozott kiállást!