A nyíregyházi E-misszió Egyesület és a beregszászi Gordiusz Magyar Diákszövetség csatlakozva az Európai Együttműködési Nap eseményeihez, 2013. szeptember 20-án a Korzó melletti téren várja a környezetvédelem iránt érdeklődőket.

 

 

Európai Együttműködési Nap 2013

A nyíregyházi E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület és a beregszászi Gordiusz Magyar Diákszövetség csatlakozva az Európai Együttműködési Nap eseményeihez, 2013. szeptember 20-án a Korzó melletti téren várja a környezetvédelem iránt érdeklődőket.

Fesztiválsátrunk környékén, a belváros szívében a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretén belül végrehajtott,  „Hulladékcsökkentés komposztálással – komposztálás népszerűsítése Kárpátalján és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című pályázatunk elemeivel várjuk a látogatókat.

A népszerűsítés egyik elemeként az érdeklődők négy megyénkbeli és négy kárpátaljai fesztiválon ismerkedhettek meg a komposztálás mikéntjével és eszközeivel. A komposztálós sátornál a gyerekek játékos formában tanulhattak a környezetvédelemről, míg a felnőtt korosztály tagjai kérdőívet tölthettek ki, melynek célja az információszerzés volt, megismerni valamelyest, hogyan vélekedik a komposztálásról, a hulladékgazdálkodási és egyéb környezeti problémákról a lakosság. Ezzel a sátorral találkozhatnak most Nyíregyházán is, de a komposztálás mellett itt aznap a határon átnyúló együttműködésekkel is kiemelten foglalkozunk. Azokról az pénzügyi eszközökről, alapokról, melyek anyagi forrást biztosítanak az Európai Unió határain lévő országokkal való társadalmi és gazdasági együttműködésekhez, azok kialakításához, fejlesztéséhez.

Botos István Csaba

Projektmenedzser