Mennyire szemetes Nyíregyháza? Hány illegálisan lerakott szemétkupac van a város bel- és külterületein? A sok-kevés megítélése viszonylagos. Egyes területeken javult a helyzet, köszönhető ez az E-misszió Egyesület által koordinált Nyíregyházi Hulladék-kommandó folyamatos ellenőrzéseinek, intézkedéseinek. Vannak azonban olyan területek, ahol sajnos nehéz átütő sikert elérni.

Hogy objektív képet kapjunk városunk illegális-hulladéklerakó helyzetéről a Hulladék-kommandó tagszervezeteivel (Közterület-felügyelet, Városi Rendőrkapitányság, Városüzemeltető- és Vagyonkezelő Kft. Mezőőri csoportja, Polgárőr szervezetek, E-misszió Egyesület) felmérést végzünk február-március során, melynek során körzetekre osztva „átfésüljük” a várost.  Mind a magán, mind pedig a közterületeken elhagyott szemét feltérképezésére sor kerül. A felmérést intézkedések követnek majd, melyek célja, hogy a város megtisztuljon, az illegálisan szemetelőket felelősségre vonjuk és a lakosság környezeti tudatosságát, felelősségvállalását növeljük.

Ha van kedved segíteni az adatgyűjtésben, szívesen segítenél valamely terület bejárásában, jelentkezz Ilyés Tímeánál, aki a felmérést koordinálja:
Tel: 06/42/504-403 vagy 06/30/495-0425
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ha a terepbejárásban részt venni nincs lehetőséged, mégis segítenél, tedd a következőket: ha közvetlen lakókörnyezetedben, vagy jártadban-keltedben a város valamely részén szeméthalomba botlasz, kérjük, hogy jelezd azt nekünk segítve ezzel is a felmérést. A következő adatokra lesz szükségünk: pontos helyszín, a hulladék köbméterben megbecsült mennyisége, hulladék típusa (háztartási, törmelék, veszélyes hulladék stb.).

Az illegális hulladék-elhelyezéssel kapcsolatos jelzéseket a következő elérhetőségek valamelyikére várjuk:
E-misszió Egyesület: 06-42-504-403
Városi Rendőrkapitányság: 112, 107 vagy 06-42-524-600
Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatal zöld száma: 06-80-414-414