Megszépült a Borbányai lőtér szélén, az Áfonya utca végén lévő terület, amelyet tavaly ilyenkor még szemétkupacok, törmelékhalmok csúfítottak. A területről ősszel teherautószámra szállítottak el hulladékot a Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. munkatársai. A közeli Petőfi Sándor Általános Iskolából több mint 20 diák és tanáraik, valamint E-missziós aktivisták lelkes munkával 60 darab fát és 40 cserjét ültettek ki a területre.

Köszönet a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft-nek a több köbméter értékes humuszért, aminek köszönhetően a növények tápanyagdús talajba kerülhettek. A területet a mezőőrök, a Borbányai Polgárőr Egyesület tagjai, valamint a közterület felügyelők rendszeresen fogják ellenőrizni. Emellett a területért felelős körzeti megbízott rendőrök is fokozni tervezik jelenlétüket a területen, segítve a rend fennmaradását, a károkozások megelőzését.

A cél az volt, hogy a megtisztított terület a parkosítás révén pihenésre alkalmas zöldfelületként váljon vonzóvá a környező lakosoknak. Bízunk benne, hogy a környéken élők is vigyáznak majd a rendre és nem válik újra illegális szemetelők célpontjává. Ennek a területnek a megszépülése jól példázza azt, mennyire fontosak azok az 1%-ok, amelyeket mi adófizető állampolgárok az adónkból felajánlunk. Hiszen az így összegyűlt pénznek köszönhető az, hogy itt Nyíregyházán és országszerte még számos településen hasonló akciók zajlottak le.

A 2007-ben az „illegális lerakók felszámolásának feladataira” befolyt egyszázalékokból írta ki ugyanis a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium azt a pályázatot, amelyen Nyíregyháza MJV Önkormányzata is sikeresen pályázott. Azok a gyerekek, akik ott voltak a faültetésen, büszkén mondhatják, hogy a Föld Napjára emlékezve ők is tettek valamit saját lakóhelyük környezetéért.