Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere és az E-misszió Egyesület közös sajtótájékoztató keretében mutatta be az Oláh-rét Természetvédelmi Területről készült színes ismeretterjesztő kiadványt. A nemsokára terjesztésre kerülő ingyenes kiadvány honlapunkról is letölthető.

 

 

 

A 2009-ben Egyesületünk kezdeményezésére védetté nyilvánított Oláh-rét Természetvédelmi Terület eddig viszonylag kevéssé volt ismert a nagyközönség számára. A most elkészült és közös sajtótájékoztató keretében bemutatott színes, 64 oldalas kiadvány végre mindenki számára bemutatja a terület értékeit és az ott zajló természetvédelmi tevékenységeket, általános tudnivalókat.

A nagy érdeklődést kiváltó sajtóbemutatón Kósa Tímea alpolgármester szólt Nyíregyháza Megyei Jogú Város és az E-misszió Egyesület együttműködéséről a ritka értékeket rejtő Oláh-rét természetvédelmi feladatai kapcsán, kiemelte a lehetőségeket, amiket a város számára jelent egy ilyen fontos védett érték. Lukács Attila az E-misszió Egyesület programvezetője részletesen ismertette a kiadványt, illetve az egyesület természetvédelmi kezelői feladatait.

Az ingyenes kiadvány a következő hetekben eljut a Természetvédelmi Terület környékén lakókhoz, földtulajdonosokhoz, emellett Egyesületünkben, a városházán, és a város turisztikai irodáiban minden érdeklődő ingyenesen hozzájuthat. A kiadvány honlapunkról is letölthető (pdf formátumban).

Az eseménnyel kapcsolatos sajtóközlemény itt letölthető (doc formátumban).