Nem könnyű dolog közhelyek nélkül írni egy sikeres rendezvényről. Elkerülendő az őrsi napló stílust, következzenek a tények a hétvégi odúkészítésről.

"Egy nap az erdőért" sorozatunk keretében január 23-ra önkéntes odúkészítési akciót hirdettünk meg. A Sóstói-erdőben kihelyezendő fészekodúk maradéktalanul elkészültek.

Minden eddigi Sóstói-erdős akciónknál többen vettek részt (kb. negyvenen), a többség első alkalommal jött el. Mindenki derekasan kivette a részét a munkából. Köszönjük!

 

Akkor hagytuk abba, mikor elfogyott fa. Az előzetes tervekkel ellentétben fél négykor (nem sikerült kettőkor hazazavarni az embereket). Pedig hideg volt.

Kb. két hét múlva (február első hétvégéjén) megyünk kihelyezni az odúkat az erdőbe. Mindenkit sok szeretettel várunk. Lehet jelentkezni odúgazdának! Aki szívesen vállalná, hogy áprilistól júliusig havi rendszerességgel megfigyeli a költés sikerességét néhány kihelyezendő odúban, jelentkezzen a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

A projektet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium "Zöld forrás" programja támogatja.