Szenzáció! Már megint jól megszedték magukat a zöldek! Részletek a cikkben.

Már megint jól megszedték magukat a zöldek!

Szeméttel. No de mi ebben a szenzáció? Tulajdonképpen semmi. Vagy mégis? Érdemes végigolvasni:

Múlt pénteken, azaz 2009 szeptember 18-án a Takarítási világnap alkalmából a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészet Pál Miklós Erdészeti Oktatóközpontja kezdeményezésére össznépi erdőtakarítást hirdettünk meg partnereinkkel a Sóstói-erdő két, viszonylag elszemetelődött pontján. Szerencsére a nyíregyháziak kedvenc erdejének legtöbb pontján megoldott a rendszeres takarítás, bizonyos kieső szegletekre sokan hordják megunt hulladékaikat. Ezt a dolgot szerettük volna "lerendezni".

Az előzetes médiaérdeklődés, tájékoztatás, szórólapozás ellenére azonban sajnos igen csekély volt a lakossági érdeklődés. Szerencsére akik ott voltak (tucatnyi aktív erdőszerető ember mind a délelőtti, mind a délutáni megmozduláson), különösen az E-misszió Egyesület önkéntesei, a Nyírerdő Zrt. munkatársai, illetve az Állatbarát Alapítvány gyors reagálású erői derekasan kivették a részüket a munkából. Mintegy 30 zsák hulladékot szedtünk össze, amiben művirágtól, raklapnyi üditőskupakon át a 2,60-as tejeszacskóig (élet, erő, egészség) minden volt.A teli zsákok aztán annak rendje és módja szerint a megfelelő hulladéktelepre kerültek.

Na de mégis, mi a szenzáció? Számoljunk csak utána: Ha két tucatnyi lelkes erdőbarát 3 óra alatt  ilyen szépen "megszedi magát", akkor mekkora teljesítményt tudna felmutatni az a több ezer ember, akik a Sóstói-erdő áldásait nap mint nap élvezik. Vajon mire lennénk képesek közösen, ha mindenki csak egy napot áldozna az erdőért?

Ha kedves olvasónk úgy gondolja, hogy tudna, szeretne aktívan tenni a Sóstói-erdőért, keresse bátran Egyesületünket!

Projektünket a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium "Zöld Forrás" programja támogatja (K-36-09-00196W).