Május 13-14-én (péntek-szombat) újra várunk minden lelkes önkéntest az Egyesület tanyájára, Bálintbokorba. Ezúttal azokat is szívesen várjuk, akik romboló hajlamaikat szeretnék kiélni: lebontjuk a nyári konyhát.

 

Kedves Barátaink!

Elérkezett az idő, hogy megváljunk hőn szeretett nyári konyhánktól. Kiszolgálta már az idejét szegény, de holtában is hasznunkra fog válni. Anyaga nem vész el, csak átalakul! Minden egyes alkatrészét újrahasznosítjuk: a faanyagból kiváló száraz tűzifa lesz, a vályogból sárvakolat (remélhetőleg) nemsokára felépülő szalmaházunkhoz, a tetőcserepet pedig a szomszédunk hasznosítja újra. Természetesen ezúttal is lehet kertészkedni, kaszálni, lomolni, és megtekintjük a tavaszi virágpompában tobzódó rétet is.

Ezúttal kétnapos lesz a program, május 13-14., pénteken és szombaton is kint leszünk. Indulás a szokott módon, 8 órakor az irodából. Lehet biciklivel is csatlakozni, és a később érkezőket is szívesen látjuk. Kérjük előre szóljatok, milyen járművel és mikor szeretnétek jönni!

Mindkét nap bográcsos főzőcskézés is lesz, bár a menüt még pontosan nem tudjuk. Kinn is lehet tölteni az éjszakát tavaly felújított vályogházunkban (zuhanyzási lehetőség van, de hálózsákot hozzatok!). Várunk szeretettel mindenkit!

További információ: Révész Márton: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , 20/8035793.

A bátrabbak biciklivel is útra kelhetnek, kb. 40 perc menetidővel kell számolni. Megközelítés: kattints ide (térkép)! Nyíregyháza-Bálintbokor 36. szám alatti tanyánk koordinátái: Északi szélesség: 47*52'58" Keleti szélesség: 21*38'41".

Képek korábbi tanyasi akcióinkról galériánkban.