Április 2.-án, szombaton tartjuk az idei első önkéntes hétvégét bálintbokori tanyánkon. Mindenkit szeretettel várunk, aki jó társaságban mozogna egyet a tavaszi levegőn.

 

Ez a nap a tavaszi nagytakarítás és a tavaszi megújulás jegyében fog zajlani. Rendezkedünk az udvaron, tovább folytatjuk az öngyógyító kiskert gondozását, befejezzük a vetést, és megküzdünk a sok tarackgyökérrel.

Aki még nem látta tavaly felújított épületeinket, jót csodálkozhat. Már nem így néz ki:

Pihenésként megnézzük a tanya mellett elterülő láprétet, ami ilyenkor tavasszal a legszebb, hiszen most virágzik a mocsári gólyahír, és láthatjuk az éppen délről visszatérő vízimadarakat is. Aki szeretne sétálni a réten, gumicsizmát mindenképpen hozzon!

A program során meleg bográcsos ebédet biztosítunk. A kiutazást a létszámtól függően tudjuk megoldani, ezért kérjük jelezzétek részvételi szándékotokat (Révész Márton: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20/8035793; Mádi Péter Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 30/3173310)!

A bátrabbak biciklivel is útra kelhetnek, kb. 40 perc menetidővel kell számolni.  Jó idő esetén reggel 9 órakor lehet csatlakozni az egyesület irodája elől (Szabolcs út 6.) induló kerékpáros különítményhez.

Megközelítés: kattints ide (térkép)!

Nyíregyháza-Bálintbokor 36. szám alatti tanyánk koordinátái: Északi szélesség: 47*52'58" Keleti szélesség: 21*38'41".

Képek korábbi tanyasi akcióinkról galériánkban.