Április 9-10.-én tartjuk az idei első önkéntes hétvégét Nyíregyháza-bálintbokori tanyánkon. Ez a hétvége a tavaszi nagytakarítás és megújulás jegyében fog zajlani. Mindenkit szeretettel várunk!

Lassan a végéhez közeledik a tanyasi házak felújítása, eltakarítjuk az építkezés nyomait, és rendet rakunk az udvaron is. Idén tovább folytatódik az öngyógyító kiskert gondozása is; a vetés, gyomlálás, komposztbedolgozás mellett már megkóstolhatjuk az első itt termő bio-finomságokat is (sóska, újhagyma).

Pihenésként megnézzük a tanya mellett elterülő láprétet, ami ilyenkor tavasszal a legszebb, hiszen most virágzik a mocsári gólyahír, és láthatjuk az éppen délről visszatérő vízimadarakat is. Aki szeretne sétálni egyet ezen a szép réten, lehetőleg hozzon gumicsizmát!

A program során étkezést biztosítunk, szombaton ebédre meleg bográcsos étel is lesz.  A kiutazást (kerékpárral, busszal, gépkocsival) a létszámtól függően tudjuk megoldani, ezért mindenképpen jelezzétek részvételi szándékotokat!

Köszönjük az eddigi segítségeteket és várunk idén is mindenkit szeretettel Bálintbokorban!
Üdv: a tanyasiak

 

További információ:

Révész Márton: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel: +36 20/ 803-57-93

Ízelítőül képek korábbi tanyahétvégéinkről galériánkban.