Az E-misszió Egyesület aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy ismét a lakosság véleményének figyelembe vétele nélkül számoltak fel egy belterületi zöldfelületet Nyíregyházán, ezúttal a Ferenc körúton.

Bár a nyilatkozatok alapján a fakivágáshoz szükséges engedélyek nem hiányoztak, felelőtlenségnek tartjuk, hogy a döntéshozatalt megelőzően elmaradt az érintett lakók megkérdezése. A parkoló kialakítása mellett érvelők a közérdekre hivatkoznak. Kérdés viszont, hogy a vásárlók, avagy a fák alatt hűsölni, pihenni vágyó emberek érdeke előbbre való. Nagy gond-e, ha egy kicsit többet kell sétálni a vevőnek a parkoló autótól az üzlet bejáratáig? Vagy a lombok árnyai alá vágyók keressenek maguknak ezentúl más alkalmas helyet… de hol?

Teljes mértékben megértjük a tiltakozásuknak hangot adó városlakók felháborodását, elkeseredettségét, hiszen a szóban forgó fák és pázsit eltűnésével tovább szürkül Nyíregyháza városképe, a zöldfelületet ezen a helyszínen is kiszorítja az aszfalt. Sajnos az elmúlt évek egyes eseményei (különösen a volt SZÉSE pályán álló védett nyárfa különös története) azt jelzik, nem sok illúziónk lehet, ha üzleti érdekeknek áll útjában egy zöldfelület. Ezért örülünk annak, hogy a helyi lakosság határozottan kiáll a közösség érdeke mellett.

Mivel a munkálatokat felfüggesztették, kíváncsian várjuk, milyen megoldással állnak elő az illetékesek; figyelembe veszik-e a lakosok sérelmeit, kéréseit.