Futurobi Interaktív Multimédiás Ökojátszóháza is részt vesz a szülők részére szervezett vetítésekkel a "Védegylet a mezőgazdasági sokféleségről" közösségi filmhetén...

 

 Kedves Szülők!

Futurobi Interaktív Multimédiás Ökojátszóháza is részt vesz a szülők részére szervezett vetítésekkel a "Védegylet a mezőgazdasági sokféleségről" közösségi filmhetén.

Míg gyermeke játszik, Ön érdekes, a mindennapjainkat érintő témákban nézhet filmeket. A filmvetítés minden kedves vendégünk részére ingyenes!
Gyermeke ez idő alatt kedvezményes (600 Ft/óra) belépővel látogathatja a játszóházat.  (1 év alatti gyermekek számára ingyenes)

Vetítési napok és témái:

2012.12.04. 17:00 órától

Vigyázat, ehető! - a francia bioforradalom (Nos enfants nous accuseront)
A Cévennes hegység lábánál található kis falu polgármestere úgy döntött, hogy kezébe veszi a dolgokat és az iskolai étkezdét biokantinná alakítja. Az itt lakók másokhoz hasonlóan aggodalommal szemlélik a környezetszennyeződés és az élelmiszeripar káros hatásait. Egy olyan harc veszi most kezdetét, amely szeretné megállítani a szinte már visszafordíthatatlanná váló folyamatot. Hogy a gyerekeink ne vádolhassanak tétlenséggel bennünket.

Színes, feliratos, francia dokumentumfilm, 112 perc, 2008
Rendezte: Jean-Paul Jaud


2012.12.05. 17:00 órától

Spórfalva - Helyben termett, helyben marad
Panyola – ezt a kis falut negyven évvel ezelőtt elvitte a tiszai árvíz. A helyiek azóta újjáépítették a települést, sőt mára megtanultak spórolni. Most megismerheted, hogyan lehet még olcsóbb egy falu. Első számú tipp: Helyben megtermelt káposztából, karalábéból és krumpliból készült ebéd a helyi óvoda menzáján.

TV2, Napló, 9 perc, 2011

Csokoládé vagy alma, csipsz vagy paradicsom?
Jut-e a gyerekek asztalára elegendő zöldség és gyümölcs. Hiába a sokat hangoztatott egészséges táplálkozás, ha az óvodák, iskolák menzáin ezzel mit sem tőrödnek. Az adatok szerint zöldséget, gyümölcsöt naponta csak a hazai óvodák és iskolák mindegy 50 %-ában kapnak a gyerekek. Mintaprogram Budapesten, a XV. kerületben, amely nemcsak a közétkeztetést reformálja meg, hanem a környezet- és egészségtudatos táplákozást is népszerűsíti a gyerekek körében.

Echo TV, A vidék élni akar, 23 perc, 2012

Teri néni is megette, te sem fogsz belehalni
Egy hétig együtt ettük a menzakaját az alsósokkal. Az Index iskolai étkeztetésről szóló sorozata öt részben.

Index videó 5 részes menza-sorozata, 46 perc, 2009


Várunk minden érdeklődő családot szeretettel!


Ha kérdésed merül fel szívesen állunk rendelkezésedre az alábbi elérhetőségek bármelyikén:
Tel.: +36-30-367-4614
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cím:4431 Nyíregyháza-Sóstófürdő, Berenát u. 7. (Bejárat a Szódaház u. felől)

Egészséges és Fenntartható Jövőért Alapítvány