2012. szeptember 21. 17:00

Nyíregyháza, Kossuth tér

CRITICAL MASS - kerékpáros közlekedés
A kerékpáros közlekedés tervezett útvonala:
Kossuth tér – Bocskai u. – Inczédy sor – László u. (ESSO kútnál jobbra) – Hunyadi u. – Pazonyi út (TESCO-nál balra) – Morgó u. (SPAR-nál balra) – Korányi Frigyes u. – (temetőnél jobbra) – Ferenc körút – Kossuth u. – (Kossuth u. – Vay Ádám körút – Rákóczi u. – Mező u. – Vasgyár u. – Széchenyi u. – Országzászló tér (kereszteződésben 2 perces megállás) – Zrínyi I. u. – Luther u. – Kossuth tér.


Magánemberek, lelkes kerékpárosok kezdeményezésére az idén is megrendezésre kerül Nyíregyházán a szervezett kerékpáros közlekedés – ismertebb nevén Critical Mass.

A szeptember 21-re szervezett kerékpáros közlekedés figyelemfelhívás, hogy sokan vagyunk akik szeretnek kerékpározni, és szeretnénk, ha még többen váltanának erre a barátságos, környezetkímélő közlekedési módra. A rendezvénynek nincs főszervezője, spontán kezdeményezés több magánember részéről, a Zöld Kerék Alapítvány a ViniBike Egyesület és az E-misszió Egyesület csupán segít a szervezés egyes részeiben, egyetértve a rendezvény céljaival.

A rendezvény célja nem az autósok bosszantása, inkább meggyőzése, hogy kerékpározni egészséges, környezetbarát, gyors, olcsó és természetesen kellemes. Érdemes szakítani a berögzült szokásokkal és megéri kiszállni az autóból.

A rendezvény szabályos kerékpáros közlekedés, de várhatóan rendőri biztosítás mellett zajlik majd.

Pár hasznos kiadvány kerékpárosoknak és autósoknak:

 

Kerékpározzunk!
Ésszerű autóhasználat