2012. június 7. - Futurobi Interaktív Multimédiás Ökojátszóház - Az "Expedíciózz a háztartásban" című rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az fogyasztás csökkentésének szükségességére és növelje a megújuló energiák használatára vonatkozó ismereteket...

 

 

Expedíciózz a háztartásban, az Ökojátszóházban!

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt környezetvédelmi rendezvényünkre 2012. június 7-én a Nyíregyházi Ökojátszóházba!

Az "Expedíciózz a háztartásban" című rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az fogyasztás csökkentésének szükségességére és növelje a megújuló energiák használatára vonatkozó ismereteket. Így például az öko-építészeti megoldásokról, a megújuló erőforrások alkalmazási lehetőségeiről, a megelőzést és víz takarékosságot szolgáló technikákról, a hulladékminimalizálásról adnak tanácsokat, bemutatják a környezet és emberi egészséget kímélő szereket, vegyi anyagokat, melyeket érdemes a jövőben a tisztítás, tisztálkodás, barkácsolás során a háztartásunkban alkalmaznunk.

A gyerekek és felnőttek kiállítás és játékos foglalkozások keretein belül ismerhetik meg a kampány üzeneteit, minden órában – kérdőívet, totót kitöltött - gyerekek és felnőttek között ajándékokat sorsolunk ki.

A rendezvény főszervezője: Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata – www.kothalo.hu

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata a kampány során június elejétől az ország 9 nagyvárosában invitálja standjaihoz a lakosokat annak érdekében, hogy a tanácsadók segítségével felfedezhessék a környezettudatosabb életmódhoz szükséges megoldásokat, technológiákat és eljárásokat, melyeket kisebb-nagyobb erőfeszítéssel, de ők is alkalmazhatnak háztartásukban.

Az E-misszió Egyesület környezeti tanácsadói június 7.-én, (csütörtökön), 11-17 óra között Nyíregyháza-Sóstófürdőn a Futurobi Interaktív Multimédiás Ökojátszóházban várják az érdeklődőket. (Cím: Nyíregyháza-Sóstó, Berenát utca 7. (Bejárat a Szódaház utca felől!)
http://www.futurobi.hu )

14 órakor egy sajtótájékoztató keretében, alkalom adódik arra is, hogy megismerhessünk egy óceánon hajózó elkötelezetten környezettudatos hazai vitorláscsapatot is, s hogy ők milyen módon törekednek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni (www.80liter.hu ).

 

A projekt honlapja: www.expediciozzokosan.hu

 

További információ az akciónapról:

Tömöri László, Hepp Attila környezeti tanácsadó - E-misszió Környezetvédelmi Egyesület - Tel/fax: 42/504-403 – 30/515-0690 - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. - www.e-misszio.hu

Információ a kampányról:
F. Nagy Zsuzsanna, elnök - Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata - E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. - Telefon: 06 46 382 095, Mobil: 06 70 600 2852 - www.kothalo.hu

 

A rendezvényen a részvétel ingyenes!

A játszóházba a belépés csoportok számára - a torlódások, fennakadások elkerülése végett – előzetes bejelentkezéshez (regisztrációhoz) kötött.

Csoportos jelentkezés:

Varga András környezeti nevelő - 30/236-7389 - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csoportokat már 10:00 órától fogadunk. - Az Ökojátszóház udvara egésznap igénybe vehető.

Várjuk jelentkezését!

 

Futurobi Interaktív Multimédiás Ökojátszóház
Nyíregyháza-Sóstó, Berenát utca 7. (Bejárat a Szódaház utca felől!)
http://www.futurobi.hu/
http://nyiregyhaziokojatszohaz.hu/index.php?id=static&page=kuldetes