Critical Mass Nyíregyháza

Kerékpáros közlekedés április 20-án

Nyíregyházán!

Magánemberek, lelkes kerékpárosok kezdeményezésére az idén is megrendezésre kerül Nyíregyházán a szervezett kerékpáros közlekedés – ismertebb nevén Critical Mass – április 20-án, - a Föld Napja alkalmából. A kerékpározás ünnepének Budapesten komoly hagyományai vannak, és városunkban is volt már ilyen rendezvény. Úgy gondoljuk, hogy Nyíregyháza mind méreteit, mind domborzatát tekintve ideális a kerékpáros közlekedésre. Örömmel látjuk, hogy egyre többen ülnek kerékpárra és fejlődik a biztonságos kerékpáros úthálózat is.

Az április 20-ra szervezett kerékpáros közlekedés figyelemfelhívás, hogy sokan vagyunk akik szeretnek kerékpározni, és szeretnénk, ha még többen váltanának erre a barátságos, környezetkímélő közlekedési módra. A rendezvénynek nincs főszervezője, spontán kezdeményezés több magánember részéről, a Zöld Kerék Alapítvány csupán segít a szervezés egyes részeiben, egyetértve a rendezvény céljaival.

A rendezvény célja nem az autósok bosszantása, inkább meggyőzése, hogy kerékpározni egészséges, környezetbarát, gyors, olcsó és természetesen kellemes. Érdemes szakítani a berögzült szokásokkal és megéri kiszállni az autóból.

 

A rendezvény szabályos kerékpáros közlekedés, de várhatóan rendőri biztosítás mellett zajlik majd.

A kerékpáros közlekedés tervezett útvonala:

Kossuth tér – Bocskai u. – Inczédy sor – László u. (ESSO kútnál jobbra) – Hunyadi u. – Pazonyi út (TESCO-nál balra) – Morgó u. (SPAR-nál balra) – Korányi Frigyes u. – (temetőnél jobbra) – Ferenc körút – Kossuth u. – (Kossuth u. – Vay Ádám körút– Rákóczi u. – Mező u. – Vasgyár u. – Széchenyi u. – Országzászló tér (kereszteződésben 2 perces megállás) – Zrínyi I. u. – Luther u. – Kossuth tér.

Indulás a Kossuth térről 17. 00 órakor, a közös közlekedés becsült időtartama 40 – 50 perc, érkezés a Kossuth térre.

A rendezvényről való sajtó közlést megköszönjük, további információ:

 

Kazai Béla                                       Vinnai Zsolt                         Tömöri László

Zöld Kerék Alapítvány                       ViniBike Egyesület             Emisszió Egyesület

70/220-38-85                                   20/516-35-28                       30/515-06-90