Szeretettel várjuk Önt A Hülyeség kora című film vetítésére!

Helyszín: Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár Nyíregyháza, Toldi u. 23.

Időpont: 2010. 07. 08. 17:00

 

 

"Lehetne inkább, hogy úgy teszek, mintha nem is láttam volna ezt a filmet?" - William Nicholson, a Gladiátor című film szerzője

"A klíma változik, a társadalom is változik, csak a hülyeség változatlan. Ez a film markánsan hívja fel erre a figyelmet."
Láng István, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Széchenyi-díjas kutatóprofesszor

A HÜLYESÉG KORA egy egész estés film az emberiséget fenyegető legnagyobb katasztrófáról, a klímaváltozásról.

A rendezvény háttere:

2009-ben Magyarországon 8 civil szervezet (a Greenpeace, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Messzelátó Egyesület, a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Vegyél Vissza!, a Védegylet, a WWF Magyarország és a 350.org).fogott össze, és állt ki közösen azért, hogy felébredjünk és tegyünk a klímaváltozás ellen, és véget vessünk a hülyeség korának! A klímaváltozás megállítása rajtunk is múlik! A Magyar Természetvédők Szövetségének tagszervezete, a nyíregyházi E-misszió Egyesület is az éghajlatváltozás várható negatív hatásaira hívja fel a figyelmet Franny Armstrong "A hülyeség kora" című filmjének vetítésével.

Bővebb információ: www.e-misszio.hu

Linkek:
A hazai kampányról: http://www.nelegyhulye.com/
A filmről: http://www.ahulyesegkora.com

 

VEDD ÉSZRE: A HÜLYESÉG KORÁBAN ÉLSZ! TEGYÉL ELLENE!


Színészek, zenészek, médiaszemélyiségek, tudósok és politikusok is kiálltak a klímaváltozás elleni harc mellett és riadót fújtak az elmúlt évben Franny Armstrong "A hülyeség kora" című filmjének bemutatóján. A doku-fikciós film rendhagyó formában mutatja be a klímaváltozás várható hatásait. Nyolc civil szervezet fogott össze azért, hogy felhívják a film nézőinek figyelmét: cselekedjenek környezettudatosabban!

2010. július 8-án a nyíregyházi E-misszió Egyesület is levetíti az emberiséget fenyegető legnagyobb katasztrófáról, a klímaváltozásról szóló filmet. „Szervezetünk az éghajlatváltozás, valamint a szén-dioxid kibocsátás negatív hatásaira hívja fel a figyelmet, amit napjainkban már saját bőrünkön érzünk. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy ha az emberiség továbbra is a jelenlegi módon használja ki bolygónkat, visszavonhatatlan hatásokkal kell szembenéznünk” – hangsúlyozta Tömöri László, az E-misszió Egyesület elnöke.

"Miért nem mentettük meg a Földet addig, amíg lehetőségünk volt rá?" - kérdezi joggal A hülyeség kora című film főszereplője, egy idős történész (Pete Postlethwaite), aki 2055-ben egy pusztulásra ítélt világból néz vissza a 2008-ban történt eseményekre. A filmet világszerte egyszerre több mint 45 országban mutatták be. Az amerikai bemutatón, az ENSZ Klíma Hetének nyitó eseményén, Kofi Annan, korábbi ENSZ főtitkár mondott beszédet.

"Lehetne inkább, hogy úgy teszek, mintha nem is láttam volna ezt a filmet?" - kommentálta William Nicholson, a Gladiátor című film forgatókönyv-írója a látottakat. Számos magyar klímatudós is a film mellé állt. Láng István, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Széchenyi-díjas kutatóprofesszor hangsúlyozta: "A klíma változik, a társadalom is változik, csak a hülyeség változatlan. Ez a film markánsan hívja fel erre a figyelmet.

"A díszbemutatón a zenei világ, a kultúra, a média és a politika hírességei is a civilek kampánya mellé álltak. Többek között Fülöp Sándor, Haumann Petra, a Quimby és az Antifitnessclub együttesek tagjai, Sub Bass Monster, Novák Péter és Bódi Sylvi is szerepet vállaltak abban, hogy felébresszük az embereket: ideje felelősen cselekedni a klímaváltozás ellen.

Magyarországon 8 civil szervezet (a Greenpeace, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Messzelátó Egyesület, a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Vegyél Vissza!, a Védegylet, a WWF Magyarország és a 350.org)  fogott össze, és áll ki közösen azért, hogy felébredjünk és tegyünk a klímaváltozás ellen, és véget vessünk a hülyeség korának! A környezetvédők célja, hogy ráébresszék a film nézőit, hogy saját döntéseikkel és az őket képviselő politikusokra gyakorolt nyomással maguk is tehetnek a klímaváltozás ellen.