Szeretnénk felhívni a figyelmet az eső jelentőségére. Az első Esőnapon részt vehettek többek között gumicsizma szépségversenyen, békahajtogatáson, szövésen-fonáson, előadást hallgathattok, amely az esők fontosságáról szól, vetélkedhettek további nyereményekért és az estét egy batyus táncházzal zárhatjátok. Gyertek minél többen, jó móka lesz!


Az Esőnap programjai:
Ezen a napon két helyszínen leszünk egyszerre jelen, hogy kicsik és nagyok egyaránt részt vehessenek a nekik tetsző programokon:

 

Kossuth tér
10:00- 17:00 – BIOVÁSÁSÁR

Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár (Nyíregyháza, Szabadság tér 2.)
14:00–14:30  - Előadás az esőkről mindenkinek, aki már egyszer elázott életében..
14:30–15:00  - Vetélkedő: Ki tud többet az esőről?
15:00–15:30  - Gumicsizma szépségverseny
16:00-     Eredményhirdetés, díjkiosztás, kiállítás-megnyitó - Ahol megtudhatjátok, kié lett a legszebb gumicsizma, a legszebb fotó és rajz! A rajz- és fotókiállítás megtekinthető 2009. december 7-ig.

16.00-18:00 „Batyus” TÁNCHÁZ élőzenével! - akik vettek már részt ilyenen, tudják, miért jó, akik még nem, azok számára itt a kiváló alkalom! - A táncházra hozz magaddal batyuban egy kis hazait és oszd meg a többiekkel...

14:00-17:00 - Állandó programok:
Fotó- és rajzkiállítás az esőről - Megtekinthetitek a beküldött alkotásokat
Kézműves foglalkozások - Próbára tehetitek magatokat
Kincskereső börze - Kincskeresők lehettek

És még egy jó tanács:

„Örülj neki, hogy esik az eső.
Ha nem örülsz, akkor is esik.”
(japán közmondás)


A rendezvényt támogatta a „A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán” című projekt keretén belül a II. Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Programjának 5.1.1./B komponense, „Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések a megyei jogú városokban” tárgyú pályázata.

Bővebb információ:
Tömöri László - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rendezvényeink természetesen ingyenesek!
A rendezvény eső esetén is meg lesz tartva, sőt!
Részletek:

 

Fotó és rajz pályázat! - felhívás

Nyíregyháza apraja és nagyja!
Lehetsz 8 éves, vagy 88, tanulhatsz középiskolában, vagy a főiskolán, dolgozhatsz bárhol, de lehetsz nyugdíjas is. Mindenkinek szól ez a pályázat!
Mit mond neked ez a szó: ESŐ? Neked mi jut eszedbe az esős délutánokról? A nyári záporokról, az aranyat érő májusi esőről, a csendes őszi szemerkélésről? És a hatalmas viharokról a nyári éjszakákon? Gondolkoztál már az esőről? Miért esik, és mi a haszna? Rajzold le, készíts fotókat! Nem kell, hogy profi légy, csak mutasd meg, a Te szemszögedből milyen az eső városunkban!

Az E-misszió Egyesület fotó - és rajzpályázatot hirdet: „Az Eső, Én és Nyíregyháza” címmel.
Ha úgy érzitek, hogy kedvet kaptatok egy kicsit arra, hogy kifejezzétek, mit jelent számotokra az eső, akkor itt a lehetőség!

Hogy mi legyen a témája a fotóknak és rajzoknak? Ezt teljesen a fantáziátokra bízzuk.
Készíthettek: pocsolyafotókat, alkotásokat az égről, vízgyűjtőkről, esős napokról, az eső utáni vizes utcákról, vizes fákról és bokrokról, esernyővel mászkáló emberekről, állatokról az esőben, szóval engedjétek szabadjára a fantáziátokat, és alkossatok! Állatokról, egerekről és emberekről, egyszóval bármiről, a lényeg: valamilyen formában jelenjen meg az eső az alkotásaitokban.

Mikor van a leadási határidő?
Az alkotásokat 2009. november 10-22. között juttathatjátok el hozzánk, akár postai úton, akár elektronikus formában. Az utolsó beérkezési határidő: 2009. november 22.
Jelige: „Első Esőnap”

Várjuk tehát az alkotásaitokat, legyen az rajz ( színes, vagy fekete-fehér, ceruzával, zsírkrétával, filccel készített), vagy fotó (színes, fekete-fehér, montírozott, vagy „hamisítatlan”). A postán beküldött fotók mérete min. 10 x 15 cm méretű legyen, de minden alkotást beküldhettek részünkre e-mailben is!

Hová küldjétek remekműveiteket?
Postai úton az E-misszió Egyesület irodájába: 4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.
E-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mi lesz a remekművek sorsa?
Az első esőnapon, amelyre 2009. november 26-án kerül majd sor, kiállítást szervezünk a beérkezett alkotásokból. Itt mindenki megtekintheti majd a képeket, a legjobbnak ítélt műveket pedig értékes jutalmakkal díjazzuk.
Esőre fel hát, találjátok meg az esős napok szépségét! Érezzétek jól magatokat akkor is, ha esik! Egyet ne feledjetek: az esernyőt (vagy esőkabátot)!

Kincskereső Börze


A Kincskereső Börze célja az, hogy megtanuljuk megbecsülni használati tárgyainkat, hogy azokat feleslegessé válásukkor ne rögtön a hulladékok közé dobjuk, hanem más formában hasznosítsuk. A kezdeményezés szeretne rávilágítani arra, hogy ami egyikünknek már felesleges, vagy megunt, az a másiknak még jól jöhet. A csere-akciókkal ilyen módon csökkenthető a háztartásokban keletkező hulladék mennyisége.

Hogyan zajlik a csere-bere?
A tárgyakért cserébe – értéküknek megfelelően – 1-10-ig terjedően kártyákat kapnak a tulajdonosok. A tárgyakat pontértékük szerint asztalokra csoportosítják, innen válogathatnak és „vásárolhatnak” a résztvevők a behozott tárgyakból a kapott pontkártyákkal. Pénzzel nem lehet fizetni a börzén, így csak az vihet el bármit, aki hoz is valami használhatót.

Fontos!
•    Csak az vihet, aki hozott is!
•    Az árukért felelősséget nem vállalunk!
•    Az elektromos készülékeket nem veszünk be!
•    Értékelésünk árura szabott, kérjük, mellőzd az alkudozást!
•    Nem minden portékát tudunk pontozni, a használhatatlan, értéktelen árukat, kérjük megfelelő gyűjtőhelyre szállítsd, azt mi nem vesszük át!