A foglalkozás célja, hogy a fiatalok ismerjék meg Nyíregyháza természeti kincseit, mely révén az elméleti tudás mellett élményekkel és érzelmekkel is kötődjenek városukhoz. Kapjanak átfogó képet a fogyasztás által termelődő szennyező anyagok sorsáról (hulladék, szennyvíz), és arról, hogy az emberi gondatlanságból származó környezeti terhelések, hogyan veszélyeztetik természeti értékeinket, a lakosság egészségét, vagy a városképet.


Korosztály:
témától függően, 5-18 évesek (felkérésre tanároknak is)

Helyszín:

  • A városi hulladéklerakó
  • Nyíregyháza szennyvíztelepe
  • A „város tüdeje”, a Sóstói-erdő
  • A természetvédelmi oltalom alatt álló Igrice-rét és mocsár
  • Nyíregyháza körüli Natura 2000 területek

A foglalkozások során az iskolai környezeti nevelésébe beépíthető komplex módszerrel ismertetjük meg a kísérő pedagógusokat.

A foglakozás menete: A tevékenységet egy elméleti áttekintéssel kezdjük, mely során a résztvevők gondolatébresztő, problémafeltáró beszélgetések során ráhangolódnak és átfogó képet kapnak az adott területről. Ezt követi a terepbejárás, ahol a terület alapos megismerésére kerül sor. A téma feldolgozását a terepi ismeretek mellett feladatlapokkal és szimulációs játékokkal segítjük. (Helyszínek: városi hulladéklerakó, Nyíregyháza szennyvíztelepe, a „város tüdeje”, a Sóstói-erdő, a természetvédelmi oltalom alatt álló Igrice-rét és mocsár, Nyíregyháza körüli Natura 2000 területek, városi környezet).

Érdeklődni a programokról a következő elérhetőségeken lehet:

Erdei iskolánk és táborunk honlapja IDE kattintva megtekinthető!

E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület
4400 Nyíregyháza, Malom u. 18/a.
42/423-818; 504-403,

Szőke Zsuzsa; 20/431-8086,
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;

Kolocsán Tünde; 30/543-8545,

Ha többet akar tudni táborainkról tekintsd meg galériánkat!