Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület által immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az internetes Zöld Szemfüles Természetismereti vetélkedő, melyen az általános iskolák felső tagozatos tanulói, valamint a középiskolák 9-10. osztályos diákjai mérhetik össze természetismereti és környezetvédelmi tudásukat.

Vetélkedőnk célja, hogy a résztvevők megismerjék hazánk állat- és növényvilágát, valamint a környezetvédelem fontos kérdéseit. A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a diákok felismerjék a természetben zajló összefüggéseket, valamint kialakítsunk bennük egy környezet- és természetbarát szemléletet.

 

A verseny az eddig megszokottakhoz hasonlóan háromfordulós lesz, majd ezt követi a döntő. A versenyre 3 fős baráti társaságok és iskolai csapatok jelentkezését várjuk. Nevezési díj nincs, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2010. december 20-tól, 2011. január 28-ig lehet. Külön e-mail címről iskolánként és osztályonként több csapat is nevezhet, valamint egy-egy csapatot vegyes korosztály is alkothat.

A regisztrációs űrlap letölthető, az alábbi ikonra kattintva!

Az első három forduló feladatait az E-misszió Egyesület honlapján lehet majd kitölteni, illetve doc formátumban is letölthetőek lesznek honlapunkról, melyeket postai úton juttathattok el hozzánk. Az általános - és a középiskolák csapatai által beküldött feladatlapok külön kerülnek  kiértékelésre. Egy-egy forduló feladatainak megoldására 3-4 hét áll a csapatok rendelkezésre, az első forduló feladatsora előre láthatóan február elején fog megjelenni. A döntő helyszíne a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet szívében lévő Márokpapi lesz, ahol az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Tábora ad otthont a végső megmérettetésnek. A 3 napos döntő alkalmával az elméleti feladatok mellett, gyakorlati feladatokban is bizonyítania kell a csapatoknak.

Természetesen a jutalmazás sem marad el, a helyezett csapatokra szakkönyvek, folyóirat előfizetések, terep, túra és kerékpáros felszerelések, valamint egyéb értékes nyeremények várnak. Az első helyezett csapat 1 hetes nyári táborozást nyer az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Táborába, mindemellett a vetélkedő résztvevői függetlenül helyezésüktől, kedvezményesen vehetnek részt nyári táborainkban.

Sok szeretettel várjuk vetélkedőnk régi és új résztvevőit.

A Szervezők


További információ:
E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület
Tel.: 42/504-403, 42/423-818
Szőke Zsuzsa: 20/431-8086, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kolocsán Tünde: 30/543-8545, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.