Kedves Iskola!

A Magyar Természetvédők Szövetsége az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel közösen KLÍMAŐRJÁRAT címmel országos 3 fordulós vetélkedőt hirdet, amely 2014. február 21-től 2014. június 2-ig tart.

A program a KEOP-6.1.0/B/11- 2011-0142 projekt keretében az Európai Unió támogatásával valósul meg.

A vetélkedő témája
Az izgalmas vetélkedő során most a gyerekeken a sor! Sikerszakmákon keresztül bizonyíthatják, hogy felelősebben gondolkodnak, mint a legtöbb mai felnőtt. Oknyomozó riporterként küldetésük, hogy felderítsék a főbb környezeti problémákat, okos kis tudósként megoldást keresnek rájuk, kommunikációs szakemberként pedig továbbadják a szerzett ismereteket.  A játékos vetélkedő többféle képességet fejleszt; a számolós, kutatós, kreatív feladatok végére a csapatok átfogó képet kapnak a jelen környezeti problémákról, megoldásokat keresnek és felfedezik, hogy az ő hangjuk is számít!

Jelentkezés feltételei, regisztráció
A vetélkedőre 5-8. osztályos, felső tagozatos diákok jelentkezését várjuk Pest megye és Budapest kivételével az ország valamennyi régiójából. A jelentkezéseket 3 fős diákcsapatokban várjuk, iskolánként tetszőleges számú csapattal.

A jelentkezések befogadását/regisztrálását és a vetélkedő lebonyolítását régiónként végezzük, ezért a csapatok jelentkezését a földrajzi elhelyezkedésnek megfelelő regionális koordinátorhoz kérjük eljuttatni, aki a továbbiakban a csapat kapcsolattartójaként segíti a verseny lebonyolítását. A sikeres regisztráció feltétele a csatolt jelentkezési lap hiánytalan kitöltése, és elektronikus elküldése a regionális koordinátor felé, aki a jelentkezés elfogadásáról minden csapatnak megerősítést küld. Az első forduló anyagát a sikeres regisztrációt követően, a jelentkezési határidő letelte után küldi meg a koordinátor a csapatoknak.

Regionális koordinátorok

Régió

Lebonyolító szervezet és postacíme

Regionális koordinátor elérhetőségek

Nyugat- Dunántúl

 

Reflex Egyesület

9024 Gyõr, Bartók Béla u. 7.

http://www.reflex.gyor.hu/

Lajtmann Csaba

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon: 30/ 232- 6658, 96/316-192

fax: 96/310-988

Közép-Dunántúl

Csalán Egyesület

8201 Veszprém, Pf. 222.

www.csalan.hu

Gyenes Viktor

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon:  30/466-75-55

fax: 88/578-391

Dél-Dunántúl

Pécsi Zöld Kör és Zöld Híd Alapítvány (együttműködésben)

Pécsi Zöld Kör, 7621 Pécs, Széchenyi tér 2.

www.pzk.hu

www.zold-hid.hu

Borsós Zsófia

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon: 72/ 236-236, 20/293-33-23

fax: 72/ 236-236, 72/510-231

Lettner Gabi

telefon:06/70/779-67-95

Észak- Magyarország

Holocén Természetvédelmi Egyesület

3525 Miskolc, Kossuth u. 13

www.holocen.hu/

Nagyhajú Nóra

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon: 46/508-944

fax: 46/505-768

Észak- Alföld

E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.

www.e-misszio.hu

Kolocsán Tünde

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon: 42/423-818; 42/504-403

fax: 42/423-818; 42/504-403

Dél- Alföld

Csemete Egyesület és Beretzk Péter Természetvédelmi Klub  (együttműködésben)

CSEMETE Iroda, 6720, Szeged, Arany János u. 1.,

www.csemete.com

http://www.termeszetvedo.roszkenet.hu/

Bojtos Ferenc

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon: 62/ 424-392

fax: 62 / 424-392

A vetélkedő menet
A vetélkedő lebonyolítása régiónként történik, a csapatok a vetélkedő teljes időtartama alatt saját régiójuk csapataival mérik össze tudásukat.  A vetélkedő három fordulóból áll; az egyes fordulók feladatlapjait, anyagait a csapatok elektronikus úton kapják meg regionális koordinátoruktól. A vetélkedőre készített csapatmunkákat postán, vagy faxon várjuk vissza a feladatlapon feltüntetett régiós koordinátori elérhetőségekre. A beérkezett és elfogadott csapatmunkákról a régiós koordinátor értesítést küld az adott csapat kapcsolattartójának. A fordulók feladatlapjai továbbadhatók, sokszorosíthatók, valamint letölthetők a http://www.mtvsz.hu/kornyezeti_neveles oldalról!

A vetélkedő ütemezése

2014. február 20. –       Jelentkezés határideje (Jelentkezési lap beérkezésének határideje)

2014. február 21. –       Az első forduló – Légy oknyomozó riporter - anyagának kiküldése az iskolák felé

2014. március 20. –      Az első forduló valamennyi részfeladatának beérkezési határideje/

A második forduló – Légy tudós! – kiküldése az iskolák felé

2014. április 25. –        A második forduló valamennyi részfeladatának beérkezési határideje/

A harmadik forduló – Légy kommunikációs szakember! – kiküldése az iskolák felé

2014. május 10. –         A harmadik forduló valamennyi részfeladatának beérkezési határideje

2014. május 20. –         Eredmények kihirdetése régiónként

2014. június 2. – Regionális élő döntő a régió legjobb 8 csapatának

2014. július Országos jutalom kalandtábor a 6 régió 1-1 nyertes csapatának részvételével

Értékelés, jutalom
Az értékelést az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, valamint a Magyar Természetvédők Szövetsége környezeti nevelői végzik valamennyi forduló után. A részeredmények és a régiós összesített eredmény régiónként külön, egy alkalommal, május 20-án kerül kiküldésre. A régiónkénti legjobb eredményt elért 8 csapatot, játékos, színes regionális élő vetélkedőre hívjuk meg.

Regionális döntő
A 6 élő régiós döntőn résztvevő csapatok oklevelet kapnak és értékes és hasznos ajándékokból álló ajándékcsomagban részesülnek (illusztrált öko könyvek, magazin-előfizetések, terep-, túra- és kerékpáros felszerelések, kreatív környezettudatos játékok és egyéb értékes ajándékok). A régiónkénti győztes csapatok (hat régió hat nyertes csapata) egy feledhetetlen 5 napos jutalom kalandtáborban vehet részt, mely Márokpapiban a Csiperke Erdei Iskolában kerül megszervezésre.  Bővebb információ a táborról: http://www.csiperkeerdeiiskola.hu

A vetélkedő valamennyi anyaga letölthető a http://www.mtvsz.hu/kornyezeti_neveles aloldalról. Bővebb információ kérhető a fent megadott regionális koordinátoroktól, illetve Kis Klára programfelelőstől a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy telefonon a Magyar Természetvédők Szövetsége 1/216-7297-es irodai számán.

A FELHÍVÁS ANYAGÁNAK LETÖLTÉSE

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE

PLAKÁT LETÖLTÉSE

A vetélkedőhöz jó munkát és sok sikert kívánunk!