A tartalomból: Áldatlan (állatjóléti) állapotok - Mit tegyünk, ha madárfiókát találtunk? - Erdei recepTúra - Amatőr paraszt VI. - Befőzt - Barangolás: A Mária út nyomán - A mogyorós pele - A Sóstói-erdő szitakötői...

 

 

 

 

Megjelent az idén 20 éves SÜVÖLTŐ - az E-misszió Egyesület környezetvédelmi folyóiratának idei negyedik száma.

A tartalomból:

 • Élt 20 évig...?
 • Áldatlan (állatjóléti) állapotok
 • Mit tegyünk, ha madárfiókát találtunk?
 • Izgalmas terepgyakorlat
 • Nyári tábor Márokpapin
 • Erdei recepTúra - Vackorlekvár
 • Amatőr paraszt VI. - Befőzt
 • Barangolás: A Mária út nyomán
 • A mogyorós pele
 • Csak a szemét (panyolai kesergő)
 • KEDVENC MOZINK - Vad Szigetköz
 • A Sóstói-erdő szitakötői

Az újság innen letölthető.

On-line verzió

 

 


 

Kedves Olvasónk, Tisztelt Előfizetőnk!

Számos más civil szervezethez hasonlóan az E-misszió Egyesületnél is soron kívüli vizsgálatot kezdeményezett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI), a Norvég Civil Támogatási Alapot ért, kormányzati szinten megfogalmazott súlyos vádakkal összefüggésben. Amint az számos sajtómegjelenésből megismerhető, a vádak pártpolitikai jellegűek.

Egyesületünk 1986 - azaz évekkel a mai politikát meghatározó pártok létrejötte előtt - óta végzi munkáját fenntartható, élhető környezetünk, jövőnk érdekében, politikától függetlenül. A Norvég Civil Támogatási alapból megvalósult, jelenleg vizsgálat tárgyát képező projektünk, mint minden más tevékenységünk kizárólag ezt a célt szolgálta.

Mind a KEHI vizsgálat jogosultságát, mind az annak alapjául szolgáló, kormányzati szinten megfogalmazott vádakat megalapozatlannak tartjuk. Egyesületünk véleménye, hogy az eljárás a valódi civil szerveződések megfélemlítését célozza.

Tartva attól, hogy a KEHI vizsgálatban való együttműködésünk megtagadása Egyesületünk működésének ellehetetlenítésével járhat, úgy döntöttünk, eleget teszünk a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal felszólításának.

Egyesületünknek több évtizedes működése során az emberek jó szándéka, bizalma, a jövőbe és egymásba vetett hite adta az erejét. Köszönjük! Reméljük, mindezek az értékek nem válnak politikai játszmák, hatalmi érdekek áldozatává.

Sajnos az anyagi hiány, amit - egy évek óta húzódó, KEHI - NCA pályázatok ellenőrzéséből fakadó - inkasszó okozott főszámlánkon, a Süvöltő folyóiratunk megjelenését is nagymértékben érintette.

Megtakarított nyomdai munkákra, postázásra szánt összegeink a semmibe illantak. Sajnos még csak ígérni sem tudunk, hogy mi lesz jövőre. 2014-ben igyekszünk papír alapon kiadni lapunkat, de előre ne fizessék ki a 2015-ös évet. Már csak azért se, mert sajnos az Önök előfizetéseiből és adományaiból semmi nem kerül ténylegesen hozzánk.

Köszönjük megtisztelő bizalmukat, kitartásukat és biztatásukat!

Úgy tűnik, a Süvöltő papír formában 20 évig tudta fenntartani magát... ami már Ön-magában is egy nagyon szép kor. Ezúton is köszönöm a sok-sok önkéntes költőnek, írónak, szószövőnek, publikálónak, fotósnak, grafikusnak és szerkesztőnek az önzetlen, kincset érő munkáját.

Áldás Rájuk!

Egyesületünk 2016-ban lenne 30 éves... reméljük, megéljük, ...addig is legalább az állatoknak legyen jólétük!

2014.08.20.