Tudatos Vásárló Kalauz

Az ünnepekhez közeledve az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület egy kiadvánnyal szeretné felhívni a figyelmet a tudatos fogyasztásra, mégpedig a Tudatos Vásárló Kalauzzal.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete által megjelentetett ingyenes kiadvány Nyíregyháza 60 km-es körzetében listázza azokat a lehetőségeket (helyi élelmiszer lelőhelyek, biopiacok és -gazdaságok, javítóműhelyek, kölcsönzők, ökoturizmus, megújuló energiával foglalkozó szakboltok stb.), amelyek révén a lehető legkisebb környezetterheléssel és a legnagyobb társadalmi haszonnal lehet vásárolni, szabadidőt eltölteni vagy épp közlekedni.

A környezetvédőknek nem célja a vásárlás gerjesztése, ami éppen karácsony és szilveszter táján mindig jócskán túllépi az ésszerű határt. Pont ellenkezőleg: arra akarják felhívni a figyelmet, hogy hétköznapokon és ünnepnapokon is ügyeljünk a tudatosságra, a tudatos fogyasztásra. A Tudatos Vásárló Kalauzban nemcsak beszerzési címeket találnak az olvasók, hanem érdekes, hasznos információkat arról, milyen következményei, hatásai vannak egy egyszerűnek tűnő bevásárlásnak is.

 A kiadvány beszerezhető az E-misszió Egyesület irodájában: Nyíregyháza, Malom utca 18/a, letölthető a www.helyitermekfesztival.hu honlapról.