Az E-misszió Egyesület szalmabála építészeti bemutatót szervez Bálintbokorban.
Azoknak találtuk ki ezt a programot, akik szeretnének úgy segíteni, hogy közben megtanulják ennek a környezetbarát építési módnak a technológiáját.

Október 1. és 4. között a Nyíregyházát övező bokortanyavilágban, az Egyesület bálintbokori tanyáján található vályogházat fogjuk önkénteseink segítségével szalmabála szigeteléssel ellátni.

Az így kialakított falszerkezet több jó tulajdonsággal is rendelkezik majd, többek között jó hőtároló, és jó hőszigetelő falazat építhető így. A bálákat egy faváz segítségével erősítjük a már meglévő vályogfalhoz, majd rabichálót rögzítünk rá. A rabicolás után a bálafalat pelyvás mészhabarcs vakolattal látjuk el, végül hagyományos módon meszeljük a falakat.

Az építéssel a vályog- és szalmaépítészetet kívánjuk népszerűsíteni, célunk egy olyan bemutató tanya létrehozása, ahol ezeket a környezetbarát technológiákat bemutathatjuk. A bálafal alapozása és a faszerkezet a kezdésre elkészül, tehát a program a következőképpen alakul:
 
- Csütörtök-péntek: A bálák felrakása, méretre vágása, rögzítése
- Szombat: Rabicháló rögzítése, a bálák közötti hézagok pótlása
- Vasárnap: Első vakolatréteg felvitele, gúzolás.

Az építés során munkaeszközöket, üdítőt és meleg ebédet biztosítunk. Szállást korlátozott számban tudunk adni. A részvétel ingyenes, de az ellátásért adományokat szívesen veszünk!

További információ, és bejelentkezés
Révész Márton  
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06-20-8035793; 06-42-423818A program az "E-misszió Egyesület életmód tanácsadásának fejlesztése"-című projekt keretében valósul meg.
(KEOP-6.2.0/B-2008-0005)