Az Energy Performance Certificate (Energetikai Minőség Tanúsítvány) program használatával akár Ön is kiszámíthatja éves energiafelhasználását, rezsiköltségét és meghatározhatja a hosszú távon gazdaságos beruházásokat.

 

 

Csökkentse ingatlanának energiafelhasználását az EPEC szoftver iránymutatásával

Az Energy Performance Certificate (Energetikai Minőség Tanúsítvány) program használatával akár Ön is kiszámíthatja éves energiafelhasználását, rezsiköltségét és meghatározhatja a hosszú távon gazdaságos beruházásokat.

Az EPEC szoftvert a HungaroCAD Informatikai Kft. fejlesztette  ki  az Építem.com Kft. szakmai támogatásával,  alapvetően ENERGETIKAI  TANÚSÍTVÁNY készítése céljából. A fejlesztés végeztével az egyszerű, könnyű kezelhetőség révén egy bárki számára elérhető és használható programot hoztunk létre. Az EPEC nem csupán a vizsgált épület (ház, lakás) energetikai minőségtanúsítását készíti el, hanem a bevitt adatok alapján a rentábilis, gazdaságos felújításokat kiemeli, és kalkulációt végez az éves rezsiköltségről, melyet 5-10%-os eltéréssel ad meg, tehát előre meg tudja határozni, hogy az éves fenntartási költség megfelelő-e és/vagy milyen beruházásokkal érhető el költségcsökkentés.

A program intelligens súgót tartalmaz, ami megkönnyíti a kitöltést. A beépített súgó egy szakember számára talán elegendő, de a könnyebb kezelhetőség érdekében e-learning oktatást indítottunk a Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft. szervezésében, melyben az épületenergetika elméletét, a szükséges számításokat, valamint az EPEC használatát oktatjuk.

Az Európai Parlament és a Tanács 2010/31/ EU irányelve alapján 2020-ig az üvegházhatású gázok és egyéb, nem megújuló energiaforrások 20%-os csökkentését tűzték ki célul, aminek egyik lépése az energetikai tanúsítvány kötelezővé tétele, hiszen Európában a nem megújuló energiahordozók 40%-át épületek fenntartására fordítják. A tervezet szerint 2013. január 9-étől szankciókat is bevezetnek arra az esetre, amennyiben a kötelező jelleg ellenére sem rendelkezik az épület energetikai tanúsítvánnyal.

A szoftver felhasználásának díja egységesen 10 Ft/m2, ami egyszerű példán szemléltetve egy 100 m2 alapterületű épület esetén 1000 Ft + ÁFA.

A www.epec.hu internetes honlapon minden szükséges információt megtalálhat, ami a szoftver használatához kapcsolódik.

 

 

 

 

További információ:

Építem.com Kft.
Energetikai Tanácsadás és Kivitelezés
Adress: 1125 Budapest, Zalatnai utca 8., Hungary
Phone: +36-1-355-80-30
Mobil: +36-30-8-41-42-37
Fax: +36-1-999-79-28
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.epitem.com, www.epec.hu


 


Fizetett hirdetés