Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület és a Gyerekekért SOS 90Alapítvány 2013. november 12-17. között madárgyűrűző tábort szervez.

Helyszín: Nyíregyháza, Szelkó-tó

 

 

A felmérés szükségessége abban rejlik, hogy szeretnénk az új adatokat összehasonlítani a régebben is közösen szervezett gyűrűzési paraméterekkel. Szeretnénk megvizsgálni azt, hogy az M3-as autópálya Szelkó-tó melletti szakaszán a madárvonulás, a madarak száma, fajgazdagsága, mennyiben változott az autópálya megépítése előtti időszakában mért eredményekhez képest.

Örömmel fogadunk minden segítő madárbarát kezet!

Családi nap: November 16. - szombat. Bejelentkezés nélkül várunk sok szeretettel minden kedves érdeklődőt!


Információk:

Rozsrétből a régi TSz. telephely útján kell lemenni a halgazdaság felé. Ez aszfaltos út, mely egy felüljáróba torkollik, ezen át kell hajtani. Aljában sorompó, amely azonban vagy nyitva lesz, vagy óvatosan megkerülhető. Ez a zúzottköves - földút egyenesen bevisz a faház melegedőhöz, amit a gazdaság lehalászáskor használ. Ez a bázis. Ez egy olajfüzes fasorban van, messziről látszik, balkéz felől.

Célszerű autóval, kerékpárral jönni, de ki lehet jutni a 3 számú autóbusszal is.

 

 

Táborlakóknak sátrat, hálózsákot, ételt, italt hozni szükséges, mert a tábor önellátó.

A részvétel ingyenes.

Aki szeretne részt venni, akár egy-két napra vagy csak egy délutánra is, jelentkezzen!

Tömöri László – 30/515-0690 – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kitelepülés, hálókirakás kedden - november 12. -  reggel 8:00-kor az E-misszió Egyesület Irodájából (Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.) lesz. Összepakolás: november 17. – vasárnap 10:00.

 

Várunk szeretettel!

Tömöri László és Petrilláné Enikő és Petrilla Attila

 

A madárgyűrűzést, az 1 %-os felajánlásokból finanszírozzuk, melyet ezúton is köszönünk!

E-misszió Egyesület