Tisztelt Olvasó!

Az Oláh-rét Természetvédelmi Terület létrehozásával Nyíregyháza Megyei Jogú Város nagy lépést tett természeti értékeinek megőrzése érdekében. A védetté nyilvánítás által méltó rangot kapott városunk egyik értékes élőhelye, a természetvédelmi kezelés eddigi lépései (hatósági táblák kihelyezése, rendszeres őrzés, fellépések a károkozások ellen, bemutatók csoportok számára) pedig már hozzájárulnak a terület értékeinek megőrzéséhez.

A védett terület kincsei azonban csak akkor őrizhetők meg, ha mi, nyíregyháziak is jobban ismerjük és becsüljük természeti értékeinket. Ennek érdekében ez a színes kiadvány tájékoztat az Oláh-rét értékeiről, ismerteti a védettséggel együtt járó jogi kötelezettségeket és a lakosság cselekvési lehetőségeit is.

Arra kérjük a kedves Olvasót is, hogy a természeti értékek megőrzése érdekében - tulajdonosként, földhasználóként, horgászként, pihenését töltő emberként - lépjen fel a károkozások ellen és vegyen részt a terület érdekében indított önkéntes tevékenységekben. Tegyük meg mindannyian, amit megtehetünk közös örökségünk megőrzése érdekében!

Köszönettel és tisztelettel:

Dr. Kovács Ferenc
polgármester

Nyíregyháza, 2011. november