Megújul az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskolája
Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 63 millió forintos KEOP-támogatásból kívánja megvalósítani az 1996 óta Márokpapiban működő Csiperke Erdei Iskolájának felújítását, bővítését és az oktatási eszközök fejlesztését.

Az Oktatási Minisztérium által minősített erdei iskolai programot tanévenként több száz tanuló veszi igénybe az ország minden tájáról. A pályázati támogatásnak köszönhetően az erdei iskola épülete a felújítás és akadálymentesítés mellett egy oktatóteremmel, mozgássérültek számára újonnan kialakított mosdóval és szertárrészekkel bővül.
A környezettudatos fejlesztés révén az épületegyüttes energiaellátását - a hagyományos rendszerek visszaszorításával - napkollektorok és napelemek fogják segíteni.
A pályázat segítségével az erdei iskola meteorológiai állomással, távcsövekkel, multimédiás mikroszkópokkal, csillagászati távcsővel és számos kísérleti és kutató-felszereléssel, oktatási segédanyagokkal, bútorokkal fejleszti terepi és beltéri eszköztárát.
A beszerzésre kerülő 35 kerékpár révén a csoportok a gyalogosan megközelíthető természeti értékek mellett a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet távolabbi pontjaival is megismerkedhetnek.
A terepi kutatóeszközöket és a kerékpárokat már használhatják az ősszel és tavasszal érkező erdei iskolás csoportjaink, az épület bővítésének befejezésére 2010 nyarán kerül sor.
A fejlesztés révén a Csiperke Erdei Iskola és Tábor egész éves nyitva tartásával és a gazdag eszközparkkal még hatékonyabban tudja szolgálni a felnövekvő generáció környezettudatos szemléletformálását.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az
Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Projekt azonosító: KEOP-3.3.0-2008-0024
A Csiperke Erdei Iskola infrastrukturális és eszközfejlesztése
Infovonal: 06 40 638 638
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.www.nfu.hu