A Magyar Energia Brigád csapatához csatlakozva idén is meghirdetjük szigetelési tevékenységünket.A nyílászárók szigetelésének ára: 550.- Ft/méter, mely a munkadíjat is magában foglalja. Nyíregyháza területén a kiszállás ingyenes. A bevétel az Egyesület szemléletformálási tevékenységeit támogatja. Sajnos, rossz tapasztalataink miatt a szigetelő gépet kölcsönözni nem tudjuk!

 

Elérhetőségeink:

4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6. - 42/423-818

Mádi Péter - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. - 30/317-3310

 

Az energia előállítása igen komoly környezetszennyezéssel jár.

A lakások energiaköltségét megvizsgálva kiderül, hogy a legjelentősebb tételt a fűtés képviseli, ezért a fűtés hatékonyságának növelésével és a hő veszteség csökkentésével lehet a legtöbb energiát megtakarítani, tehát védeni a környezetet.

Egy épület hővesztesége a következőképpen alakul:

  • Külső fal: 15%
  • Pincefödém: 10%
  • Padlásfödém: 8%
  • Szellőztetés: 32%
  • Nyílászárók: 35%

A lakások, házak hővesztesége a nyílászárókon keresztül a legnagyobb.

A probléma

Az emberek számára akkor válik fontossá, amikor ki kell egyenlíteni a fűtésszámlát. A távfűtéses lakásokban a költségmegosztásos elszámolásra való áttérés után több lakás fűtésköltsége megnövekedett. Ilyenkor az emberek hajlamosak mást hibáztatni, és nem veszik figyelembe, hogy a lakásuk energiahatékonysági szempontból rossznak minősíthető.

A megoldás

A legegyszerűbb, költségkímélő, rövid megtérülési idejű, jelentős energia-megtakarítást eredményező megoldás a nyílászárók huzatmentessé tétele, szigetelése, mely hozzájárul a jobb környezethez:

  • megszünteti a felesleges hézagokat,
  • csökkenti a zaj- és porszennyezést,
  • csökkenti az energiafelhasználást és
  • a befektetés hamar megtérül.

A módszer

A fa nyílászárók utólagos hőszigetelése gyorsan kivitelezhető: egy felsőmaróval hornyot képezünk a nyíló, vagy a tok megfelelő részén, mely horonyba illeszkedik a hosszú - min. 15 év - élettartamú, szilikon alapanyagú, speciális profilú szigetelőanyag „halszálka” része. A hézagok megfelelő tömítésére 4 méret áll rendelkezésünkre. A horonymaróhoz porszívót csatlakoztatunk, mely a képződő faforgácsot azonnal elszívja.

Ezzel a módszerrel Nyíregyházán több mint száz lakást szigeteltünk eddig, az ott lakók megelégedésére.

Kérjük, szigeteltessen, hogy kevesebb energiát használjunk és ezzel is kíméljük környezetünket, pénztárcánkat!