Nos, a Polyánon is kitavaszodott :) átvészeltük a telet, a borzderesek jól vannak a juhaink már nem annyira (bár szép volt a szaporulat, de az anyáknak nem nagyon van teje), de mégis indul az élet, mert az élet már csak ilyen...

 

Napsugaras tavaszi rendezvények a Polyánon

Nos, a Polyánon is kitavaszodott :) átvészeltük a telet, a borzderesek jól vannak a juhaink már nem annyira (bár szép volt a szaporulat, de az anyáknak nem nagyon van teje), de mégis indul az élet, mert az élet már csak ilyen...

Szeretnénk az idén beindítani a sajtkészítést, hogy végre legyenek bevételek is a gazdaságban, próbálunk esélyt adni ennek a kis természettel együttműködni akaró gazdaságnak a túlélésre! Ennek érdekében több nagyobb és sok kis apró feladat vár ránk, ehhez kérünk segítséget!

Ezen kívül a Bodrogközben is próbálkoznak (továbbra is) a tájgazdálkodással! Most Géza és Szabolcs kért segítséget. Jelenleg folyik egy vízvisszatartásra alpozott gazdálkodás beindítása, ennek keretében volt már az idén egy kis kotrás a Szabolcséknál, most a lehalászásban kér segítséget, ezen kívül gyümölcsfa vadalanyokat akarnak ültetni, hogy előrelépjenek a gyümölcsészetben is.

Tehát minden segítő kéz jól jön!

Az időpontok:

  • április 14-15-i hétvégén várnánk a Szabolcs tanyájára azokat akik lehalászásban és ültetésben vennének részt szívesen
  • április 16-17-én pedig a Polyánon lesz hórukk munka, valószínű a fejőház befejezése és karám építés lenne a feladat
  • április 30- május 1. a munka ünnepe tiszteletére :) folytatnánk a Bodrogközben (Zug és Szabolcsék tanyája) a gyümölcsészet fejlesztését - tájtagolást. Ez amúgy egy kísérlet arra, hogy valóban táj színtű fejlesztések tudjanak megvalósulni!
  • majd május 7-9 között újból Polyán hórukk, folytatnánk a karám építést és a fejéshez, sajtkészítéshez szükséges beruházásokat

Ezen kívül a Polyánon előzetes időpont egyeztetéssel a közeljövőben (június közepéig) bármikor lehet jönni segíteni (ha valaki csak egymaga tud jönni, az is segítség lehet)

Nos kérlek benneteket, hogy jelezzétek (még ha feltételesen is kire számíthatunk ezekben a munkákban)! Természetesen mindegyik munkánál próbáljuk az ellátást biztosítani (kaja, szállás lehetőség) és a közlekedésben is tudunk segíteni!

Várom jelzéseteket, e-mailon, vagy bármelyik más elérhetőségemen!

Üdv.:

Vágvölgyi Gusztáv (Pabló)

Vezetékes telefon: +3642 789191

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mobil telefon: +3620 9750171

Skype: pablo1_skype


Polyán program – hegyi legelőterületek helyreállítása és természetközeli gazdálkodás a Zemplén lábánál


Örömmel fogadjuk adója 1%-át 2012-ben is természetvédelmi kampányainkra és szemléletformáló tevékenységeinkre!

Adószámunk: 19214555-2-15

Köszönjük segítségét!