A Humusz Szövetség keresi azokat az elhivatott önkormányzatokat, szervezeteket, amelyek elkötelezettek a hulladékcsökkentés iránt, és szívesen csatlakoznának az országos és nemzetközi Nulla Hulladékos Települések Hálózatához. Önkormányzatoknak és civileknek egyaránt rengeteg olyan eszközük, lehetőségük van, amellyel a hulladékcsökkentés felé vezető utat képesek támogatni. Ezeket az ún. Nulla Hulladék Karta foglalja össze (www.humusz.hu/nuhukarta), amelynek aláírása a hálózathoz való csatlakozás első lépését is jelenti.

 

Sok esetben a célok, irányok egyértelműek, de a megvalósíthatóságot illetően kérdések merülnek fel, különösképpen, ha jogi témákról van szó. Ebből kifolyólag a Humusz Szövetség a Környezeti Management és Jog Egyesület (EMLA) bevonásával ingyenes jogi tanácsadást nyújt hulladékgazdálkodási vagy egyéb, a Kartához kapcsolódó kérdésekben önkormányzatok és civil szervezetek részére.

A kérdéseket írásban várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy postai úton a Humusz Szövetség címére (1111 Budapest, Saru u. 11.).

A segítségnyújtást a rendelkezésre álló keret erejéig tudjuk vállalni, ezért javasoljuk a mielőbbi kapcsolatfelvételt!A tanácsadás az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott projektjének keretein belül kerül megvalósításra. Projektazonosító: NCTA-2014-8346-E. Bővebb információ: www.norvegcivilalap.hu.