Az Energiaklub és az E-misszió Egyesület közös workshopot tart melynek témája: A társadalmi részvétel lehetőségei a paksi atomerőművel kapcsolatban illetve más energetikai és környezeti ügyekben

A képzés általános célja az, hogy fejlessze a társadalmi/civil szereplők kompetenciáit a társadalmi részvétel különféle technikáit illetően. A képzésen az állampolgári részvétel különböző útjait, módjait, lehetséges eszközeit járjuk körbe. Megvizsgáljuk, hogy a résztvevő civil szervezetek hogyan tudnák – a jelenleginél jobban és hatékonyabban – mozgósítani településük közösségeit, lakosságát, ill. hogyan tudják megtalálni saját szervezetük helyét és szerepét az országos szintű, környezet- és természetvédelemhez kapcsolódó ügyekben, folyamatokban. Az eszközök ismertetésén túl az Energiaklub – elsősorban az energetikai szférából származó – tapasztalatait is bemutatja. Kiemelten foglalkozunk a társadalmi részvételhez elengedhetetlen információkhoz való hozzáférés technikáival; az európai, az országos és a helyi szintű részvétel kérdéseivel.

A workshop a Paks II beruházás problémakörén túl a résztvevők igényeihez és érdeklődéséhez igazodva nyitott más témák, környezeti problémák körüljárására a társadalmi részvétel lehetőségeit vizsgálva.

A worksop időpontja: 2016.04.20. 14:00-17:00

A workshop helyszíne: E-misszió Egyesület, 4400 Nyíregyháza, Malom u. 18/a.

Előadók:

Koritár Zsuzsanna, Energiaklub

Majoros Zsuzsanna, Cromo Alapítvány

Elsősorban civil szervezetek képviselőit várjuk, bármilyen területről, valamint érdeklődő, aggódó vagy tettre kész magánembereket.

Az eseményt a Norvég Civil Alap támogatja. 
www.norvegcivilalap.hu

 

További információk, érdeklődés:

Koritár Zsuzsanna, Energiaklub

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20-483-1747

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési lap