Egy túra azoknak, akik fotóikkal szeretnék bemutatni Nyíregyházát!

 

Fotóstúra?! IGEN!

Az E-misszió Egyesület „Egy város arca” c. programjának keretén belül szervezzük meg a második fotóstúrát.

Itt többen és többféleképpen fotózzuk és mutatjuk meg azt, számunkra mit is jelent az erdő, ezúttal a helyszín ugyanis a Sóstói-erdő!

A nyár és a jó idő megérkeztével Nyíregyháza legzöldebb részét, a Sóstói-erdőt és annak környezetét kapjuk lencsevégre, természeti és építészeti szépségeit fotózzuk le együtt

2010. június 14-én, hétfőn

A fotóstúra programjai:

14:00 találkozó a Tölgyes Csárdánál.

A túrának ez a része diákoknak szól, akik most ismerkednek a fényképezéssel. Ide is várunk azonban mindenkit, aki egy nagy erdei séta keretén belül szívesen fotózza az erdőt-mezőt. A sétában dr. Szigetvári Csaba botanikus kíséri el őket, bemutatva a Sóstói-erdő értékeit.

17:00 találkozó: Tölgyes csárdánál

A túra második szakasza azoknak a fotósoknak szól, akik már ismerik a fényképezés alapjait, s később szeretnének csatlakozni a kora délutántól túrázókhoz. Ők az erdő szépségei mellett a sóstói úti villasort, a Főiskola épületét is fotózzák majd.

19 órától a fotóstúrát kötetlen beszélgetés zárja Soltész István fotográfussal.

Az általa készített argentumkameráról, az analóg és digitális technikákról, természetfotózásról beszélgetünk majd a Főiskola területén lévő Ír Sörözőben.

Arcművészet…

A túra az „Egy város arca” című programsorozat része, s mivel mindannyian alkotjuk a város közös képét, mi is Nyíregyháza arcai vagyunk, Arc-művészekké válunk!

A helyszínen mindenki kap majd egy láthatósági mellényt ezzel a felirattal, így is mutatva azt, hogy közös célért, egy közös feladatban veszünk részt.

Mi lesz a fotók sorsa?

A projekt során hamarosan megszülető www.legvaros.hu honlapra feltölthetők a fotók, s a legjobbak alkotásai kiállításra kerülnek. Ugyancsak örömmel várjuk a fotó-felajánlásokat a www.sostoierdo.hu című honlapunkra!

Egy nap az erdőért!

Egyesületünk évek óta dolgozik a Sóstói-erdő védelméért. "Egy nap az erdőért" programsorozatunk keretében igyekszünk minél több nyíregyházi lakost bevonni az erdőt szolgáló önkéntes akciókba, tevékenységekbe. Már az is sokat jelenthet, ha az erdőben készült fotókkal járulsz hozzá munkánkhoz! Az önkéntes munkát, a felajánlásokat jutalmazzuk!

 

Kedves leendő nyíregyházi Arc-művészek!

Várunk mindenkit sok szeretettel a

második fotós - erdőt bemutató - túránkra!

A program az Egy város arca című projekt keretén belül, az Ökotárs Alapítvány és a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) támogatásával valósul meg.

 

További információ:

Bárány Brigitta, E-misszió Egyesület

tel: 42/423-818; e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.