Ütött az Óra?! Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Fotópályázatot hirdet Nyíregyházán Kedves fotózni szerető városlakók! Amint azt már többen tudjátok, március óta kezdetét vette az Egy város arca című programsorozat, amelynek egyik fontos eleme a városban lévő épületek, életképek fotózása. Elérkeztünk második fotópályázatunkhoz. Az első,„Nyíregyháza vizei” címet viselő pályázat után itt a második,az utolsó óráikat élő, belvárosban lévő házak fotózása, melynek címe: „Nyíregyháza kincsei”

Sokan fotózzátok, járjátok a várost, s bizonyára mindannyiótoknak feltűnt, hogy a belvárosban egyre több az olyan ház, amely „eladósorba” került. Ezek a házak többnyire szomorú véget érnek, lebontásra ítélik őket.

Sok-sok egykori lakóháznak ütött az órája, hetek, hónapok vannak hátra, azután már nem látjuk őket, a szebb napokat élt gyönyörű stukkókkal, ablakkeretekkel, kapukkal rendelkező lakóépületek eltűnnek a föld színéről.

Tegyünk róla, hogy minél több fotót készítsünk ezekről, a belvárosunkat még díszítő épületekről!

A pályázók köre: A fotópályázaton életkortól, foglalkozástól, lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet.

A pályázat célja: a fotósok művein keresztül felhívni a figyelmet Nyíregyháza belvárosának jelenlegi állapotára, arra, hogy egyre több ház kerül bontásra.

Városunk fontos értékei ezek az egykori lakóházak, többek közöttük már nagyon rossz állapotban vannak.

Fotózzátok, dokumentáljátok színeiket, díszeiket, sorsukat!

Keressétek fel rejtett kincseinket, nádfedeles, tornácos, szőlőlugasos paraszti házakat, a magas belterű polgári lakóházakat, fotózzátok őket, hogy aztán megmutathassuk mindenkinek!

A fotók témája: Nyíregyháza eladósorba került épületei.

Minden olyan művet várunk, amely kapcsolatban áll Nyíregyháza belvárosának régi, eladósorba került épületeivel.

A fotók témája nem csupán az épületek egésze, hanem részleteik, környezetük is, hozzájuk kapcsolódó életképek az emberekről, felvételek a jelenlegi állapotokról, szeméthegyek, körülöttük lévő fák, állatok helyzetéről, elhagyatottságukról, esetleges új funkciójukról: étterem lett, fénymásoló stb.

A fotókhoz feltétlenül mellékeljétek a címet, ahol fotóztatok!

A pályaművek beküldése:

A fotókat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk, kérjük, a tárgy rovatban a „Nyíregyháza kincsei” cím feltüntetését, vagy személyesen behozhatjátok az E-misszió Egyesület irodájába:

Nyíregyháza, Malom u. 18/a.

Nevezési díj nincs.
A pályaművek paraméterei az alábbiak:
Fogalmazzátok meg néhány sorban a kép üzenetét!A fotókat digitálisan, JPEG formátumban várjuk!

A fényképek mérete min. 5 megapixeles legyen!

Egyéb pályázati feltételek:

A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat.

A pályázó pályaművének elküldésével nyilatkozik, hogy a zsűri pártatlanságában megbízik, döntését elfogadja.

A beküldési határidő: 2010. június. 7, hétfő, 24. 00 h


Eredményhirdetés:
a fotópályázat eredményét a zsűri bírálatát követően, 2010. június 17-én,csütörtökön tesszük közzé. A nyerteseket e-mailben, telefonon értesítjük.

Nyeremények: könyvdíjak és ajándékutalványok.

Mi lesz a fotók sorsa?

Kiállításra kerülnek, és bejárják a várost, hogy minél többen találkozzanak a képeitekkel és azzal az arculatváltozással, ami jelenleg érinti Nyíregyházát.

Hamarosan egy olyan weboldalt készítünk, ahol a pályázatok eredményét bemutatjuk. A honlapra bárki feltöltheti majd a saját képeit a városról, és az itt élő emberekről. Ezen a honlapon várjuk majd a városról készült régi felvételeket is. Itt fórum is vár majd minden látogatót, fotóst, ahol véleményeket, ötleteket cserélhettek nem pusztán a fotókról, hanem mindenféle dologról, például, hogy miért szeretitek, vagy miért nem Nyíregyházát.

Várjuk tehát fotóitokat, mutassátok meg, hogyan látjátok Nyíregyházát, és benne lévő régi házakat!

További információk:

Bárány Brigitta, programfelelős

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: 06 42/423–818