Ne lehessen veszélyeztetett fajokra vadászni!

A Föld Napján 113 civil szervezet - köztük az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület - Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelében tiltakozott a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként védett fajok vadászhatóságát szorgalmazó javaslata ellen. 

 

 

Kiadja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ), a Levegő Munkacsoport, a WWF Magyarország, a Kerekerdő Alapítvány és az Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület (ETK)
Budapest, 2011. április 22
.


Ne lehessen veszélyeztetett fajokra vadászni!


A Föld Napján 113 civil szervezet - köztük az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület - Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelében tiltakozott a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által, az Országos Magyar Vadászati
Védegylet elnökeként védett fajok vadászhatóságát szorgalmazó javaslata ellen.

A civil szervezetek szerint elfogadhatatlan az a törekvés, hogy elsősorban külföldi és hazai vadászati igények kielégítése érdekében, vadászhatóvá kívánják tenni a veszélyeztetett fajokat.

A sok éves adatsorokkal rendelkező, mértékadó szakmai szervezetek adataik alapján tételesen elemezték a veszélyeztetett fajok vadászhatóvá tételével kapcsolatos érveket.

Ezek alapján határozottan tiltakoznak az erdei szalonka, a fenyőrigó, a fürj, a vadgerle, a barátréce, az egerészölyv, a héja, a barna rétihéja, a holló, a menyét és a nyuszt vadászhatóvá tétele és a természetvédelem intézményrendszerének módszeres gyengítése ellen.


Az Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött nyílt levél innen letölthető:

http://www.mtvsz.hu/dynamic/ne_lehessen_veszelyeztetett_fajokra_vadaszni__nyilt_level.pdf

További információ:
Fidrich Róbert, programfelelős, Magyar Természetvédők Szövetsége, tel.: 06-1-216-7297, 06-70-271-5715
Halmos Gergő, igazgató, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, tel.: 20-331-3545
Móra Veronika, elnök, Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület, tel.: 20-480-4328

Üdvözlettel:
Csonka Martina
Kommunikációs asszisztens

Magyar Természetvédők Szövetsége
Friends of the Earth Hungary

H-1091 Budapest, Üllői út 91/b
Tel: +36-1-216-7297
Fax: +36-1-216-7295
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
skype: mtvsz_csonkamartina
Web: http://www.mtvsz.hu