Adott témájú, újrahasznosított- vagy maradékanyagokból létrehozott, kreatív látványterveket várunk.

A pályázók köre: ipari- termék és formatervezői, ipar-, vagy képzőművészi, formatervező művészi szakos vagy mérnökhallgatók. Egyéni vagy páros pályázatok benyújtására is van lehetőség.

Az alkotások célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, népszerűsítsék a „re-design” irányzatot, és elősegítsék, hogy a környezettudatos gondolkodás beférkőzzön a mindennapi életbe.

 

A pályázat témája a standolás: a pályázóknak olyan egyedi standot kell tervezniük, amelynek alapanyagai maradékok/újrahasznált/újrafeldolgozott anyagok, és amely illeszkedik a Humusz Szövetség arculatához.

A látványterv technikai követelményei:

• A tervezett stand legyen kreatív, környezetbarát, igényes,

• látványában is egyértelműen utaljon arra, hogy redesign alkotásról van szó,

• legyen könnyűszerkezetes, tehát könnyen szállítható és/vagy szétszedhető,

• több elemből álló, esetleg átalakítható,

• tartalmazzon helyet információs anyagoknak (A6 –A4 méretig), esetleg kisebb „re-design” dísztárgyaknak,

• a szervezet logóinak kirakásához rendelkezzen koronával,

• rendelkezzen min. 1 db belső polccal,

• szabadtéren is legyen használható, azaz időjárásálló anyagokból készüljön.

Tervezett méretek:

o helyigény: 70 x 45 cm,

o magasság: 90 cm / 195 cm

Tervezett súly: max. 15 kg

(A méretek és a súly irányértékek, ± 15 % változtatás megengedett, amennyiben ez nem akadályozza a többi feltétel teljesülését.)

• Pályázatonként minimum 3 db tervrajz/műszaki rajz beküldése szükséges (elöl-, oldal- és hátulnézet) és 1 db látványterv (elölnézet, amelyből egyértelműen látható a stand külső megjelenése).

• A pályázó adjon rövid leírást a felhasznált anyagokról, melyből kiderül eredeti funkciójuk.

A pályázatok értékelése:

A pályaműveket háromtagú szakmai zsűri értékeli. A bírálatok során a közízlést, vagy kisebbségek jogait, stb. kifejezetten sértő, a szerzői-jogi szempontból aggályos, vagy a pályázati feltételeknek nem megfelelő műveket indoklás nélkül kizárják. Az eredményekről minden pályázót írásban értesítünk.

Díjazás:

Első díj: az első helyezett egyedi kívánságai szerint kialakított, 45 000 forintos re-design bicikli.

Különdíj: szemléletformáló ajándékcsomag.

A legjobb helyet elért pályaművet a Humusz Szövetség legyártatja és az alkotó megnevezésével bemutatja a 2015. április – október között megrendezésre kerülő Re-design országos vándorkiállításon.

Beküldési határidő: 2015. március 20. (benyújtásnál a postai bélyegző dátuma számít)

Beküldési cím:

A pályaműveket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, ill. a Humusz Szövetség 1111 Budapest, Saru utca 11. címre várjuk.

A tárgyban/borítékon kérjük feltüntetni a „Re-design – újra-standolunk” jeligét.

Minden pályaműnél feltüntetendő az alkotó és elérhetőségei (lakcím, telefonszám és email), illetve az általa látogatott oktatási intézmény neve.

Egyéb információk:

A pályázaton való részvétellel a pályázók elfogadják a részvételi feltételeket.

A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják, hogy a zsűri bármely, jelen pályázattal kapcsolatos döntése végleges és minden tekintetben kötelező érvényű, azokkal kapcsolatban minden jogi út kizárva.

A kiíró a pályamunkákat szabadon felhasználhatja.

További tájékoztatás:

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a +36 1 386-26-48 telefonszámon, illetve személyesen a Humusz Szövetség irodájában (1111 Budapest, Saru u. 11.).

 

A pályázat az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott projektjének keretein belül kerül megvalósításra. Projektazonosító: NCTA-2014-8346-E. Bővebb információ: www.norvegcivilalap.hu

Kíváncsian várjuk a beérkező pályaműveket – mindenkinek jó munkát és sok sikert kívánunk!