
MEGHÍVÓ A DEBRECENI EGYETEM NAPJA 2011. ALKALMÁBÓL MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ "MINDENNAPI BETEVŐNK" - ÉLELMISZER/TUDOMÁNY című előadássorozat, kiállítás, kóstoló és vásár
megtekintésére
2011. február 4-én (pénteken) a DE Egészségügyi Karán
4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4.
ELŐDÁS PROGRAM
Helye: Torony, I. emeleti előadóterem
8:00 Kicsák Marian - Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. Nyíregyháza - "(M)ennyire egészséges a mediterrán étrend?"
8:15 dr. Sárváry Attila - Debreceni Egyetem, Egészségügyi Kar, Nyíregyháza - "A gyermekkori elhízás epidemiológiája"
8:30 Nagy Józsefné Debreceni Egyetem, Egészségügyi Kar, Nyíregyháza - "Táplálkozási irányelvek vs. magyar valóság"
8:45 dr. Horváth László - Debreceni Egyetem, Egészségügyi Kar, Nyíregyháza - "Fogyatékos személyek élelmiszer vásárlási szokásai, lehetőségei"
9:00 dr. Prokisch József - Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum - "Különleges élelmiszerek a Debreceni Egyetem I-boltjában"
9:15 dr. Szalkai Iván - MITIME KHT, Dél-Borsodi Egészségügyi és Szociális - Klaszter, Miskolc "Az ayurvéda, s annak a dietoterápiája"
Szünet 9:30-9:45
9:45 Csoma Tünde, Futó Kálmán - Szépkorúak Háza Idősek Otthona, Miskolc - "Időskori belgyógyászati kórképeknél alkalmazott diéták"
10:00 dr. Dobos László - Harmadik Kor Egyeteme Alapítvány, Miskolc "Az időskorú emberek étkezési szokása - lehetőségei, klubszerű ellátás keretei között"
10:15 Fekete Eszter - DANONE Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. "Magasabbhozzáadott értékű termékek kutatása és fejlesztése a Danone-nál"
10:30 prof. Nadiya Boyko - Ungvári Nemzeti Egyetem, Ungvár "Food and microbial Ags in regulation of human health: their initiating and indicative role"
10:45 prof. dr. Figler Mária, Kisbenedek A., Armbruszt S. - Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar, Táplálkozástudományi és Dietetikai Tanszék, Pécs "Az élelmiszeripari fejlesztések az egészség szolgálatában"
11:00 Kovács Ildikó1, dr. Lelovics Zsuzsanna2 - 1 Egészséges Magyarországért Egyesület, Budapest, 2 Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézet, Pécs- "Az élelmiszercímkék szerepe a prevenció különböző szintjein -élelmiszer-ipari szempontok, fogyasztói érdekek"
11:15 Töttösi Adrienn, dr. Lelovics Zsuzsanna - Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézet, Pécs "A gyermekekre pozícionált élelmiszerek - tápláljuk vagy"etetjük" a gyermekeket?"
11:30 Kisbenedek Andrea, Müller Katalin, Szabó Szilvia, Polyák Éva,Armbruszt Simon, Dr. Figler Mária - Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar, Táplálkozás-tudományi és Dietetikai Tanszék, Pécs "A mustár fogyasztás hatása a gyulladásos bélbetegek immunológiai paramétereire
11:45 prof. dr. Máthé Endre - Nyíregyházi Főiskola, Agrár és Molekuláris Kutató Intézet, Nyíregyháza "A táplálkozás molekuláris alapjai"
KIÁLLÍTÁS, KÓSTOLÓ, VÁSÁR
Helye, ideje: "A" épület, Aula, 9.00 - 14.00 óra
. Innovatív I-bolt, Debrecen, a DE AGTC saját fejlesztésű termékei
. Danone Kft. termékei
. Szászi Bertalanné, Penyige - házi készítésű lekvárok, aszalt gyümölcsök
. Kiss Ottó, Vásárosnamény - méz
. Pásztor Balázs, Nyíregyháza - bio gyümölcslevek
. Monyók Pincészet, Mád - Tokaj hegyaljai borok
--
Mikóné Márton Julianna
DE Egészségügyi Kar
Dékáni Hivatal
4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4.
Tel.:42/598-278. Fax: 42/408-656.