Előadássorozat, kiállítás, kóstoló és vásár - 2011. február 4-én (pénteken) a DE Egészségügyi Karán - 4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4.

 

MEGHÍVÓ A DEBRECENI EGYETEM NAPJA 2011. ALKALMÁBÓL MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ "MINDENNAPI BETEVŐNK" - ÉLELMISZER/TUDOMÁNY című előadássorozat, kiállítás, kóstoló és vásár
megtekintésére

2011. február 4-én (pénteken) a DE Egészségügyi Karán

4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4.

ELŐDÁS PROGRAM

Helye: Torony, I. emeleti előadóterem
8:00 Kicsák Marian - Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. Nyíregyháza - "(M)ennyire egészséges a mediterrán étrend?"

8:15 dr. Sárváry Attila - Debreceni Egyetem, Egészségügyi Kar, Nyíregyháza - "A gyermekkori elhízás epidemiológiája"

8:30 Nagy Józsefné Debreceni Egyetem, Egészségügyi Kar, Nyíregyháza - "Táplálkozási irányelvek vs. magyar valóság"

8:45 dr. Horváth László - Debreceni Egyetem, Egészségügyi Kar, Nyíregyháza - "Fogyatékos személyek élelmiszer vásárlási szokásai, lehetőségei"

9:00 dr. Prokisch József - Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum - "Különleges élelmiszerek a Debreceni Egyetem I-boltjában"

9:15 dr. Szalkai Iván - MITIME KHT, Dél-Borsodi Egészségügyi és Szociális - Klaszter, Miskolc "Az ayurvéda, s annak a dietoterápiája"

Szünet 9:30-9:45

9:45 Csoma Tünde, Futó Kálmán - Szépkorúak Háza Idősek Otthona, Miskolc - "Időskori belgyógyászati kórképeknél alkalmazott diéták"

10:00 dr. Dobos László - Harmadik Kor Egyeteme Alapítvány, Miskolc "Az időskorú emberek étkezési szokása - lehetőségei, klubszerű ellátás keretei között"

10:15 Fekete Eszter - DANONE Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. "Magasabbhozzáadott értékű termékek kutatása és fejlesztése a Danone-nál"

10:30 prof. Nadiya Boyko - Ungvári Nemzeti Egyetem, Ungvár "Food and microbial Ags in regulation of human health: their initiating and indicative role"

10:45 prof. dr. Figler Mária, Kisbenedek A., Armbruszt S. - Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar, Táplálkozástudományi és Dietetikai Tanszék, Pécs "Az élelmiszeripari fejlesztések az egészség szolgálatában"

11:00 Kovács Ildikó1, dr. Lelovics Zsuzsanna2 - 1 Egészséges Magyarországért Egyesület, Budapest, 2 Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézet, Pécs- "Az élelmiszercímkék szerepe a prevenció különböző szintjein -élelmiszer-ipari szempontok, fogyasztói érdekek"

11:15 Töttösi Adrienn, dr. Lelovics Zsuzsanna - Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézet, Pécs "A gyermekekre pozícionált élelmiszerek - tápláljuk vagy"etetjük" a gyermekeket?"

11:30 Kisbenedek Andrea, Müller Katalin, Szabó Szilvia, Polyák Éva,Armbruszt Simon, Dr. Figler Mária - Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar, Táplálkozás-tudományi és Dietetikai Tanszék, Pécs "A mustár fogyasztás hatása a gyulladásos bélbetegek immunológiai paramétereire

11:45 prof. dr. Máthé Endre - Nyíregyházi Főiskola, Agrár és Molekuláris Kutató Intézet, Nyíregyháza "A táplálkozás molekuláris alapjai"


KIÁLLÍTÁS, KÓSTOLÓ, VÁSÁR
Helye, ideje: "A" épület, Aula, 9.00 - 14.00 óra
. Innovatív I-bolt, Debrecen, a DE AGTC saját fejlesztésű termékei
. Danone Kft. termékei
. Szászi Bertalanné, Penyige - házi készítésű lekvárok, aszalt gyümölcsök
. Kiss Ottó, Vásárosnamény - méz
. Pásztor Balázs, Nyíregyháza - bio gyümölcslevek
. Monyók Pincészet, Mád - Tokaj hegyaljai borok

--
Mikóné Márton Julianna
DE Egészségügyi Kar
Dékáni Hivatal
4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4.
Tel.:42/598-278. Fax: 42/408-656.