Új termékeink tisztálkodó szerek, valamint gyümölcslevek és gyümölcslekvárok. Ami közös bennük: magyar termékek és mindegyik termék természetes alapanyagú, ezen felül az összes gyümölcslé, valamint a lekvárok egy része bio minősítéssel is rendelkezik.

Tisztálkodó szerek Somogyvámosról 

„A Yamuna filozófiája rendkívül egyszerű: a természetnek mindenre van megoldása. Ezért a modern kor igényeit a növények ősi tudását felhasználva igyekszünk kielégíteni.

Termékeink kizárólag a természetben is megtalálható hatóanyagokat és illóolajokat tartalmaznak. Fejlesztésük során elsődleges szempontunk, hogy a lehető legjobb - lehetőség szerint gyógyszertári - minőségű alapanyagokat használjunk. Ebben nagy segítségünkre van Dr. Pécs Miklós, a műszaki egyetem kémiai tudományok kandidátusa. Termékeinkkel megőrizheti bőre természetes egyensúlyát és védekezőképességét. Ellenezzük az állatkísérletek végzését, és termékeink gyártása során semmilyen állati eredetű anyagot nem használunk. Célunk, hogy rendszeres munka biztosításával segítsük fogyatékkal élő embertársaink megélhetését, ezért termékeink csomagolását kizárólag ők végzik.

Termékeink illóolajok és gyógynövények segítségével teszik teljessé bőrünk kényeztetését.”

 

 

Bio gyümölcslevek Szamosbecsről - Mitől bio a bio?

A biotermékek termelése során a termelők nem használhatnak szintetikusan előállított növényvédő szereket, műtrágyákat, gyomirtó szereket. A biotermékek teljes értékű élelmiszerek, vagyis a legnagyobb mértékben tartalmazzák az összes értékmeghatározó tápanyagot és létfontosságú anyagot.

Az ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó termékek számos tekintetben felülmúlják a hagyományosan előállított termékeket. Több vizsgálat igazolta ezen termékek alacsonyabb nitrát tartalmát, nagyobb vitamintartalmát, nagyobb belső értékét, kisebb károsítóanyag tartalmát. Pl. a DEAC alma beltartalmi vizsgálatainál 7 paraméterből 6-ban a bio volt a jobb az integráltan termesztetthez képest.

 

Házi lekvárok Penyigéről 

„A mi értékünk maga a természet adta tisztaság, a nagymamákról unokákra szálló hagyomány, a tökéletességre való törekvés, az a cél, szándék, hogy amit alkotunk, az ne csak számunkra váljon fontossá, értékké.

Több mint tíz évvel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti csücskében megpróbálunk valami olyan értéket előállítani, amely ötvözi a hagyományokat, ugyanakkor megfelel a jelen és a jövő nemzedékek igényeinek is. Azóta minden egyes nap a tökéletes ízekre, a természet tisztasága adta ajándékok megőrzésére, az ökológiai követelmények 100%-os betartására, az évszázados hagyományok továbbvitelére, a bennünk rejlő tudás átadására, kultúránk és településünk megismertetésére törekszünk.”

 

Környezetbarát másolópapír - A/4 80g - Típus: Canon OCÉ recycled - 1100.- Ft/csomag (500 lap)

Parajdi fürdősó

  • Vegyes gyógynövényes (Kamilla, Cickafark, Levendula, Körömvirág)
  • Levendulás
  • Menta leveles

 

Ára: 600.-Ft/kg

ZÖLDÖVEZET boltunkban beszerezhető termékek egy része visszaváltható csomagolásban kerül polcainkra. Köszönjük hogy a visszaválthatót választja!

Ismét megtalálható környezetbarát termékeket árusító boltunk polcain Kiss Mihály szappanfőző mester kecsketejből készült szappanjainak teljes palettája.

Környezetbarát termékeinket árusító boltunkban március közepétől már levendula illatban is forgalmazunk wc-olajat és öblítő koncentrátumot.